Párizs 2024: két, a válogatottságot lemondó világbajnok is ott lenne az olimpián

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.15. 17:50
null
A francia válogatottól már visszavonult Lloris és Varane is nyitott az olimpiai részvételre (Fotó: Getty Images)
Ugyan a katari világbajnokság után előbb a Tottenham Hotspur kapusa, Hugo Lloris, aztán a Manchester United védője, Raphaël Varane is visszavonult a francia labdarúgó-válogatottól, ám a L’Équipe értesülése szerint mindkét labdarúgó nyitott rá, hogy játékosként részt vegyen a 2024-es párizsi olimpián, ahogy Kylian Mbappé is.

 

Az olimpia szabályai szerint a labdarúgótornán U23-as csapatok vesznek részt, s a nemzetek három „túlkoros” játékost alkalmazhatnak. A Paris Saint-Germain gólvágója, Kylian Mbappé korábban kifejezte szándékát, hogy részt venne a számára hazai rendezésű ötkarikás játékokon, ám erre aligha kerül sor, mert az olimpia nem része a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) versenynaptárának és az olimpia a németországi Európa-bajnokság után ütközik a 2024–2025-ös bajnoki idény kezdetével.

A L’Équipe megjegyzi, hogy Mbappénak jövő nyáron lejár a szerződése, s akár új klubjánál beépítheti szerződésébe az olimpiai részvételt, Lloris pedig a lap szerint szintén részese akar lenni az olimpiai csapatnak. A harmadik túlkoros Varane lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik