Footgolf-vb: elképesztő magyar eredmények születtek a viharos napon

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 14:25
null
Bacskai Bence előkelő helyen (Fotó: mfgsz.hu)
A világbajnokság negyedik napja viharszünet miatt nem fejeződött be. A kimaradt szakaszokat péntek reggel pótolják, de így is elképesztő magyar eredmények születtek. Délután pedig jön a magyar–norvég negyeddöntő a szenior csapatversenyben – olvasható a Magyar Footgolfszövetség beszámolójában.

 

Hektikus napon van túl a negyedik footgolf-világbajnokság csaknem ezerfős mezőnye. Az eddigi leghosszabb napot tudták maguk mögött úgy, hogy mégsem ért véget teljesen a csütörtöki versenynap. A legtöbb figyelmet a játék mellett a radarkép és az időjárás-előrejelzés kapta. Hatalmas vihar és villámlás közeledett a térség felé, ezért a szervezők a játékosok egészségét szem előtt tartva (nem beszélve a játszhatóságról) délután felfüggesztették a versenyt. Végül a vihar elkerülte a pályákat, így a játék folytatódhatott. Ez viszont azzal járt, hogy nem tudta mindenki befejezni a 18 szakaszt. Ezt péntek reggel, helyi idő szerint 8 órától pótolják a játékosok (magyar részről Nagy Anett, Tajtyi Ákos és Nagy István érintett) – áll a közleményben.

A második napi eredmények a férfi és női mezőnynél nem véglegesek a fentiek miatt, de Bacskai Bence két nap után -16-os eredménnyel áll, és akármi történik reggel, előkelő helyről várhatja a szombati folytatást (jelenleg a második!). Tajtyi Ákos a második, Nagy István a harmadik legjobb magyar a férfi mezőnyben és ők reggel még újra labdába rúgnak, hogy befejezzék a második kört. Kiemelendő, hogy újabb hole in one-nak örülhettünk, ezúttal Szabó László jóvoltából. A férfiaknál egyébként a harmadik nap után egyszerűsödik le a képlet. Három kör után a legjobb száz száll harcba az elsőségért majd.

A hölgyeknél is lesz reggeli folytatás, ami már csak azért is fontos, mert az elsőségért már csak a két kör utáni eredmények alapján a legjobb 80 versenyző szállhat harcba. Nagy Anett az első kör után a legjobb 10-ben volt, így okkal reménykedhetünk benne, hogy az úgynevezett „cut”-on belül lesz.

A szeniorok végigvitték a második kört és ott minden magyar megélte a második kör utáni „cut”-ot (itt a legjobb 120-nál húzták meg a vonalat), ráadásul Lengyel Béla egy rúgásnyira a dobogótól, a negyedik pozícióból várja a szombati folytatást.

A 45 év felettiekre csapatban vár nagy feladat pénteken. Délután a norvég válogatottal játszanak a mieink az elődöntőbe jutásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik