Felkészülés: a DAC Világi Oszkár szülőfalujában játszott

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 15:44
null
A szerző fotója
A Dunaszerdahely a nyári felkészülés második mérkőzésén 1–1-es döntetlent ért el a cseh másodosztályú Zbrojovka Brno ellen. A találkozóra Világi Oszkár klubtulajdonos szülőfalujában, Békén került sor.

„Nagyon vártuk ameccset. Számunkra ez az évezred találkozója. Olyan óriási esemény, mintha Dunaszerdahelyre érkezne apápa” – mondta adunaszerdahelyi csapat honlapján Jalkóczy János, ahelyi klub képviselője, amely alegalacsonyabb osztályban szerepel.

Miért játszott Békén aDAC?

„Itt születtem. Az elköltözésünk után, mint gyermek, minden nyaramat itt töltöttem. Az volt amondás Békén, hogy a Béke olyan jó, hogy eljön az az idő, hogy aDAC is ott fog játszani. Az álom beteljesült. Ugyan nem aBékével, hanem aDAC aBrnóval csapott össze. Amikor az álmokról beszélünk, arészletek nem fontosak – mosolygott Világi Oszkár klubtulajdonos. – Célunk, hogy aDAC ne csak aDunaszerdahely csapata legyen, hanem az egész régiónak. Szeretnénk, ha mindenki az életében legalább egyszer találkozzon asárga-kék klubbal.”

Bár atelepülésen 450-en laknak, szombaton közel másfél ezren voltak az összecsapáson. Avezetést a69. percben Ammar Ramadan szép góljával aDAC szerezte meg, azonban nemsokára Adam Fousek kiegyenlített.

„Két hétig tart afelkészülés, lassan összeállunk. Keményen készülünk az új idényre. Célunk, hogy július 13-ára, az Európa-konferencialiga előselejtezőjének első mérkőzésére a Dila Gori ellen topformában legyünk” – nyilatkozta aNemzeti Sportnak Veszelinov Dániel, aki az első félidőben védett. Rajta kívül aGyőrből érkezett Urblík Norbert és Vitálos Milán aszünet után játszottak. Kalmár Zsolt hétfőn csatlakozik acsapathoz, Csinger Márk és Szánthó Regő pedig sérült.

ADAC legközelebb szerdán, június 28-án aRapid Bucuresti ellen lép pályára.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DAC–Zbrojovka Brno (cseh II.) 1–1
(Ramadan 69., ill. Fousek 75.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik