Gyász: „A világ miattad szerette meg a labdarúgást” – így reagáltak a híres sportolók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.29. 22:02
null
A teljes sportvilág gyászolja Pelét, minden idők egyik legjobb labdarúgóját (Fotó: Getty Images)
82 éves korában hunyt el Edson Arantes do Nascimento, művésznevén Pelé, minden idők egyik legjobb labdarúgója. A háromszoros világbajnok brazil legendát milliók gyászolják, cikkünkben összegyűjtöttük a sportvilág reakcióját a szomorú hírre.

„A futball királya itt hagyott minket, de az örökségét soha nem felejtjük el. Nyugodj békében, legenda” – írta Twitter-oldalán Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain és a francia válogatott világbajnok sztárja.


„Az irányomban kimutatott gyengédség kölcsönös volt minden közös pillanatunkban, még akkor is, amikor távol voltunk egymástól. Soha nem fogjuk elfelejteni, emléke pedig minden futballszerető ember szívében tovább él. Nyugodj békében, Pelé király!” – írta Instagram-oldalán az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

A mai naptól kezdve december 29-e egy szomorú nap lesz. A Santosban úgy nőttünk fel, hogy az emberek minden nap rólad beszéltek. Elmondták, hogy milyen csodálatos futballista és ember voltál. Hálát adok Istennek, hogy személyesen is találkozhattam veled” – üzent a Twitteren a Real Madrid brazil csatára, Rodrygo Goes.

Pelé meghalt. Minden idők legfenségesebb futballistája és legvidámabb embere hagyott itt minket. Háromszor emelte a magasba a legfontosabb aranykupát abban a mágikus sárga mezben. Pelé itthagyott minket, de a futball számára halhatatla marad. Nyugodj békében” – üzent Gary Lineker, az angol labdarúgó-válogatott egykori klasszis csatára.

Pelé előtt a 10-es csak egy szám volt – ezt a mondatot már olvastam korábban, de szerintem ez az egyébként szép mondat nem felel meg az igazságnak. Szerintem Pelé előtt a futball csak egy sportág volt a sok közül. Pelé volt az, aki mindent megváltoztatott. Ő fejlesztette a labdarúgást művészetté. Képviselte a szegényeket, a feketéket, de ami mindennél fontosabb: Pelé tette fel Brazíliát a térképre. Nélküle a futball és a Brazília sem tartana ott, ahol most van. Ő most elment, de a varázslata velünk marad. Pelé örökkévaló!” – írta Instagram oldalán Neymar, a PSG és a brazil válogatott sztárja.


Ma a brazil gyerekek búcsút mondanak hazánk egyik legismertebb szülöttének: Pelének, a futball királyának. A huszadik század legjobb sportolójának megválasztott Edson Arantes do Nascimento tehetsége előtt az egész világ meghajolt. Ő emelte fel a brazil labdarúgást az istenek szintjére” – búcsúzott Pelétől az 1994-ben világbajnokságot nyerő brazil válogatott csatára, Romário.


Akármilyen trükköt, mozdulatot látsz ma bármelyik futballistától, tudd: Pelé már megcsinálta” – búcsúzott a háromszoros világbajnoktól Erling Haaland, a Manchester City norvég kiválósága.


A világ miattad szerette meg a labdarúgást. Nyugodj békében, Pelé” – írta Peter Schmeichel, a Manchester United és a dán válogatott egykori legendás kapusa.

Nyugodj békében, Pelé” – üzent az Instagramon Lionel Messi, az argentin válogatott világbajnok, hétszeres aranylabdás ikonja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik