Liga 2: szünet után fordított a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.11.12. 13:17
null
Fotó: FK Csíkszereda
Két, gól nélküli döntetlen után tudott újra győzni az FK Csíkszereda a román másodosztályban, a székelyföldi csapat az Unirea Constanta ellen a szezon során először nyert hátrányból fordítva.

 

Az Unirea csak papíron székel Románia legnagyobb tengeri kikötővárosában, gyakorlatilag a FCSB szatellitcsapata: csupán három olyan játékosa van a keretben, akit nem az élvonalbeli klubtól kapott kölcsön. Mérkőzéseit is a Bukarest melletti Clinceni-ben rendezi, ahol szombat délelőtt több biztonsági ember volt a csíkiak elleni mérkőzésen, mint néző.

Az FK az első perctől kezdve támadólag lépett fel, jóval többet birtokolva a labdát, de Apró Claudiu gyorsan elvégzett szabadrúgása nem lepte meg Mihai Udrea kapust, Petre Ivanovici átlövéseit pedig blokkolták a hazai védők. Az Unirea kontrajátéka három nagy helyzetet is hozott a csíki kapu előtt, de Andrei Pandele lövése mellé, Alexandru Enache fejese fölé ment, miközben az egyedül kapura törő Robert Tudor próbálkozását lábbal védte Gyenge Szilárd. A betömörülő hazaiak ellen főleg centerezni próbáltak a székelyföldi játékosok, de Jelena Richárd kétszer is fölé fejelte Vita Dániel beadásait. Az Unirea pedig éppen egy fejes góllal büntetett: a hosszú oldalra átívelt szöglet után Andrei Pandele 8 méterről, talpról bólintotta a rövid alsó sarokba a labdát. Ivanovici rögtön próbált válaszolni, de a tizenhatos vonaláról a bal felső sarokra tekert labdáját Udrea látványos vetődéssel védte.

A második félidőre még jobban felpörgött a mérkőzés, főleg miután az FK hamar egyenlített: Mickaël Panos 23 méterről, félmagasan lőtt a bal sarokba. A játék zömében ezután is az Unirea térfelén zajlott, és szinte percenként lövéssel próbálkoztak a játékosok. A szeredai próbálkozások többsége ezúttal is blokkokban halt el, a túloldalon viszont Enache betalált, de a játékvezető támadófault miatt nem adta meg gólt. Ez annyira feldühítette Dacian Nastait, az Unirea edzőjét, hogy kiállításig reklamált, tanítványai azonban hiányában is veszélyesen kontráztak, Adrian Nita például teljesen egyedül indulhatott meg a félpályáról, de hiába emelte át a kifutó Gyengét, labdája messzire elkerülte a kaput.

A Csíkszereda továbbra is átlövésektől és szögletektől várta a gólt, Soufiane Jebari léc alá tartó bombája után Udrea védett ismét nagyot, Apró fejesénél viszont a léc akadályozta meg a csíki vezetést. Az egyre idegesebb hangulatú meccset végül az utolsó tíz percre becserélt Kovács Lóránt döntötte el, akit Vita előreívelésénél magára hagytak a védők, ő pedig a kifutó kapus felett a hálóba fejelt. Sikerével az FK – öt fordulóval az alapszakasz vége előtt – feljött a táblázat harmadik helyére.

ROMÁNIA, LIGA 2
11. FORDULÓ

Unirea Constanta–FK Csíkszereda 1–2 (Pandele 33., ill. Panos 50., Kovács L. 87.)

Az állás: 1. Steaua 32 pont, 2. Slobozia 28, 3. Csíkszereda 25.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik