Fortuna Liga: a DAC a hetedik aranyosmaróti sikerére készül

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2022.02.17. 14:01
null
Hahn János (sárgában) 60. percet kapott a Nagyszombat ellen (Fotó: dac.sk)
A szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely pénteken hetedszer lép pályára az Aranyosmarót otthonában első osztályú bajnoki mérkőzésen – a korábbi hat alkalommal mindannyiszor győzött, s ezen Hahn Jánosék most sem akarnak változtatni.

„Nagy szükségünk van a győzelemre, hisz mert öt pontra vagyunk az európai kupaporondot jelentő harmadik helytől. Sajnálom, hogy az előző forduló után pont mi vagyunk azok akik a legkevesebbet pihenhették, de ettől függetlenül pénteken maximálisan összpontosítani fogunk, hogy megszerezzük a a három pontot” – mondta Joao Janeiro, a DAC mestere.

A dunaszerdahelyiek nyáron igazolt magyar válogatott támadója, Hahn János eddig a sárga-kék mezben 15 tétmeccsen lépett a pályára, melyeken három gólt szerzett – kétszer éppen az Aranyosmarót ellen volt eredményes.

„Bízom benne, hogy a tavasszal több gólt érek el. A legfontosabb, hogy begyűjtsük a három pontot. Ugyan az Aranyosmarót a tizenegyedik helyen áll, de nehéz meccsre számítok, főleg hogy idegenben játszunk. Jó úton haladunk, ugyanakkor tanulnunk kell a nagyszombati második félidőből, mert úgy érzem, hogy akkor elfáradtunk. Ha pénteken megmarad a masszív védekezésünk és elől pontosabbak leszünk, akkor sikerrel járhatunk” – fogalmazott Hahn János.

Amint arról beszámoltunk, a vasárnapi Nagyszombat elleni találkozón a hazai szurkolók, mint mindig a DAC elleni meccseken, ismét magyarellenes rigmusokat kiabáltak. A DAC hivatalos panaszt nyújtott be a Szlovák Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságánál.

A dunaszerdahelyiek ezen felül a játékvezetői bizottságnak is címeztek egy levelet, melyben a klub 11 olyan konkrét esetre hívják fel a figyelmet, amelyek között főleg le nem fújt szabálytalanságok és kártyás figyelmeztetések elmaradása szerepel. Szerepel benne a dunaszerdahelyi második gól előtti szituáció, amelyet a VAR leshelyzetként azonosított – a DAC szerint tévesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik