FFT: stabil európai szereplőként már más polcon van az FTC

FFT, V. SZ.FFT, V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 17:50
Három év alatt Kelet-Közép-Európa szűk elitjéhez csatlakozott a Ferencváros, amely az idén az Európa-liga csoportkörében a Bayer Leverkusen, a Real Betis és a Celtic ellen mérkőzhet meg. A magyar bajnokra immár más szemmel néznek a kontinensen, az építkezés pedig tovább folytatódhat.

Szintet lépett a Ferencváros. Nem az elmúlt évi Bajnokok Ligája-szerepléssel, nem is az azt megelőző Európa-liga-csoportkörrel, hanem az egymást követő három nemzetközi kupaszerepléssel. A zöld-fehérek ezzel a régió szűk elitjéhez csatlakoztak.

Az FTC egymást követő három évben járja be Európát, az idei selejtezők alatt búcsúztatta a koszovói Prishtinát, a litván Zalgirist és a cseh Slavia Prahát, a stoptáblát a svájci Young Boys legénysége mutatta fel. Az európai turné így az Európa-liga csoportkörében folytatódik, ahol a német Bayer Leverkusen, a spanyol Betis és a skót Celtic az ellenfél. A Ferencváros azzal, hogy egymást követő három esztendőben is a nemzetközi kupák csoportkörében szerepelhet, a régió kiemelt együttesei közé verekedte magát

Ma már ott tartunk, hogy az eredmények és a statisztikák alapján a Ferencvárost olyan csapatokkal lehet egy lapon említeni, mint a Red Bull Salzburg, a Slavia Praha, a Dinamo Kijev, a Sahtar Doneck, a Crvena zvezda, a Ludogorec és a Dinamo Zagreb.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik