Szerbia: a Crvena zvezda legendája veszi át a válogatottat

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.02.20. 13:57
null
Dragan Sztojkovics lesz a szerb válogatott új szövetségi kapitánya (Fotó: AFP, archív)
Az 55 éves Dragan Sztojkovicsot nevezi majd ki a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) a válogatott szövetségi kapitányának. A hírt a szervezet alelnöke, Marko Pantelics szombaton megerősítette a Tanjug hírügynökségnek.


„Sikerült megállapodnunk, ami azt jelenti, hogy Sztojkovics irányítja majd a válogatottat. Még néhány apróságot kell pontosítanunk, de az új szövetségi kapitány már a jövő héten bemutatkozik a sajtónak” – mondta Pantelics.

Ljubisa Tumbakovics decemberi menesztése után a szövetség első számú kiszemeltje Dragan Sztojkovics volt, de akkor úgy tűnt, a kínai Kuangcsou R&F – amellyel Sztojkovics már 2020-ban megszüntette az együttműködést, ám 2021-ig érvényes szerződése volt – nem adja ki a papírjait, így a Crvena zvezda legendája nem ülhet le a szerb válogatott kispadjára.

A szerb sajtó ezért január elején közölte, hogy már csak napok kérdése, és Szavo Milosevics, a belgrádi Partizan korábbi edzője lesz a szövetségi kapitány. Az ő kinevezése azonban nem történt meg, mert Kínából olyan hírek érkeztek, hogy az ázsiai csapat már csak az időt húzza, és nemsokára nem gördít semmilyen akadályt az elé, hogy Sztojkovics szövetségi kapitány legyen Szerbiában. Február közepén már szinte mindegyik szerbiai tájékoztatási eszköz biztosra vette, hogy napok kérdése, és Ljubisa Tumbakovics helyére Sztojkovics érkezik, s az információt szombaton a szövetség alelnöke is közölte.

Az új edző fő feladata az lesz, hogy a sztárokkal teletűzdelt szerb válogatott kijusson a katari világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik