FFT: „A Real fizetésemelést ígért, majd jött Beckham, és visszavonta”

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.12.29. 11:04
„Az első hónapban kifütyült a közönség a Realban, de aztán jöttek az eredmények” – a FourFourTwo nagyinterjúja Claude Makélélével, aki beszélt többek között a róla elnevezett posztról, Zidane-ról, Ronaldóról és arról, hogyan és miért hagyta ott a galaktikus Realt a Chelsea kedvéért.

Bajnoki címet nyert a Nantes-tal, a Real Madriddal és a Chelseavel, magasba emelte a Bajnokok Ligája trófeáját, és négy jelentősebb tornán vett részt a francia válogatottal, ennek ellenére legnagyobb sikere még ezeknél is maradandóbb: 17 évvel azt követően, hogy a Bernabéuból a Stamford Bridge-re költözött, a nevével illetik azokat, akik a legkeményebben húzzák az igát a posztján.

Ráadásul nem ő kürtölte szét magáról a világban, hogy mennyire munkabíró, csapattársai mutattak rá azonnal, amikor arra került a sor, hogy ki a leginkább nélkülözhetetlen közülük. Zinédine Zidane mondása elhíresült, amikor 2003-ban David Beckham a Real Madrid játékosa lett, azzal egy időben, hogy Makélélé távozott: „Minek még egy réteg arany a Bentleyre, ha egyszer kiszedték belőle a motort?”.

A 47 éves futballista ma is labdarúgótársait segíti azzal, hogy a Chelsea akadémiájának technikai mentora. Claude Makélélé a FourFourTwo olvasóinak kérdéseire válaszolt. A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik