FFT: a világ 100 legjobb edzője – 3. rész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.01. 14:02
Toldozták-foldozták, fondorlatoskodva forradalmasították a labdarúgás tudományát évtizedeken át – miközben a legnagyobb diadalmak reménye hajtotta őket. Eljött az idő, hogy fejet hajtsunk a 100 legkiválóbb edző előtt. Íme, az FFT listájának harmadik része.

„Úgy játszottunk, ahogy Jimmy Hogan tanította nekünk – fedte fel Sebes Gusztáv a lefújást követően. – A magyar futballtörténelem könyvébe arannyal kell beírni a nevét.” Hogant az évszázad mérkőzésének díszvendégeként illett volna köszönteni. Ehhez képest a 71 éves mester nemcsak saját, hanem az általa edzett fiatal Aston Villa-játékosok jegyét is kifizette.

„Látható, mennyit tanultunk az irányítása alatt – mondta Barcs Sándor, a magyar szövetség elnöke. – Ha szabad ilyet mondanom, Angliában megfogadhatták volna azokat a tanácsokat, amiket Hogan úr nekünk is adott.” A magyarok szerencséjére akkor még nem fogadták meg.

Jimmy Hogan az 51. helyen áll az FFT összeállításán, melynek harmadik részét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik