DAC: korábbi portugál válogatott játékos az új vezetőedző

Vágólapra másolva!
2020.01.06. 16:03
null
Hélder a DAC történetének első portugál vezetőedzője (Fotó: dac1904.sk/)
Igaznak bizonyultak a helyi lapértesülések, a dunaszerdahelyi DAC a portugál Héldert nevezte ki vezetőedzőnek – adta hírül a klub a hivatalos oldalán.

 

A DAC pénteken bontott szerződést Peter Hyballával, s már másnap megjelentek olyan hírek, amelyek Héldert nevezték meg lehetséges utódként.

„Nagyon boldog vagyok ezért a lehetőségért. A DAC egy nagyon ambiciózus klub, amely elképesztő infrastruktúrával rendelkezik. Új stadion, új akadémia, fantasztikus és nagyszámú szurkolótábor, akik imádják a csapatot – örülök, hogy mindennek a részese lehetek. Szeretnék néhány új dolgot vinni a klub életébe, új szervezettséget, amivel segíthetek előbbre lépni. Az egyik legfontosabb feladatom a fiatalok fejlesztése lesz, és már nagyon várom a közös munkát” – mondta Hélder, a DAC történetének első portugál vezetőedzője.

A 48 éves, angolai születésű szakember edzőként az Estoril, a Benfica B és az al-Nasszr alkalmazásában is állt korábban. Játékosként 35 alkalommal viselte a portugál válogatott mezét, három gólt szerzett. Az egykori középhátvéd részt vett az 1996-os Európa-bajnokságon, amelyen végigjátszotta hazája mind a négy mérkőzését. Klubszinten a Benficában, a Deportivóban, a Newcastle-ben és a PSG-ben is szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik