MLS: Nikolics újabb értékes csapattársat kaphat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.12. 10:25
null
Juan Quintero szeretne az MLS-ben futballozni (Fotó: AFP)
Ugyan három kiemelt játékossal (designated player) már rendelkezik a Chicago Fire labdarúgócsapata, elképzelhető, hogy még egy nagy nevet szerződtet.

 

Az ESPN úgy értesült, hogy az FC Porto kolumbiai középpályása, Juan Quintero lehet a chicagóiak újabb fogása, márpedig neki helyet kellene szorítani a kiemelt játékosok között. A jelenlegi szabályozás szerint mindegyik csapatban három ilyen labdarúgó lehet, az ő fizetésük (legyen akármennyi is) mindössze 480 625 dollárral kerül beszámításra a pénzügyi sapkába.

Kivéve akkor, ha a második átigazolási időszakban (jelen esetben július 10-től augusztus 9-ig) szerződik az MLS valamelyik csapatához, akkor éppen a felét, mindössze 240 312 dollárt kell beszámítani.

A Chicagóban jelenleg Bastian Schweinsteiger, Nikolics Nemanja és David Accam számít kiemelt labdarúgónak: a német világbajnok évi fizetése 5.4 millió dollár, Nikolics 1.9 milliót, Accam 821 ezret kap.

A hírek szerint Juan Quinteróért 7.5 millió dollárt adna a klub a Portónak, s a fizetése legalább 3.5 millió dollár lenne – azaz ezzel Accamot kiszorítja a rendszerből.

A 13-szoros kolumbiai válogatott támadó középpályás 2013-ban szerződött a Portóhoz, első idényében 22 meccsen négy, majd 20 meccsen két gólt szerzett. 2015–2016-ban a francia Rennes kapta kölcsön (12 mérkőzés, 1 gól), december óta pedig az Independiente Medellínben szerepelt (15 meccs, 8 gól).

Az ESPN szerint a közelmúltban a Club America és a Sampdoria ajánlatát is visszautasította, mert elmondása szerint az MLS-be vágyik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik