Eurofutball: „elfáradt” a Vásárhely, bajnok a Steaua

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 21:28
A Steaua Bucuresti sikerével zárult a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2014–2015-ös kiírása. A fővárosi csapat fennállása 26. bajnoki címét ünnepelheti. A második helyen az ASA Targu Mures végzett.



A marosvásárhelyi együttes sokáig reális eséllyel pályázott a bajnoki címre, ám az utolsó négy fordulóban csak három pontot szerzett – a záró körben hazai pályán 2–1-re kikapott az élvonaltól búcsúzó Otelul Galati-tól –, ami nem volt elegendő ahhoz, hogy megőrizze első helyét.

A bukaresti Steaua csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott a Bőle Lukácsot nélkülöző CSMS Iasi otthonában, de ezt megelőzően a megszerezhető tizenkét pontból tízet begyűjtött, ezzel megelőzte a vásárhelyieket.

A rekordbajnok Steaua sorozatban harmadszor, története során 26. alkalommal nyerte meg a román bajnokságot, és a következő szezonban a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében indulhat. A Targu Mures az Európa-liga harmadik körében kapcsolódik be a nemzetközi kupaküzdelmekbe.

ROMÁNIA, LIGA I
34. FORDULÓ
ASA Targu Mures–Otelul Galati 1–2
CSMS Iasi–Steaua Bucuresti 0–0
A bajnokság végeredménye: 1. Steaua Bucuresti 71 pont, 2. ASA Targu Mures 68, 3. CFR Cluj 57 (33 mérkőzés), 4. Astra Giurgiu 54 (33)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik