Álomcsapat: Bayern-Barca 3-3, mégis a Bundesliga nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.10. 14:27
null
Arjen Robben (Fotó: Reuters)
A német Bundesliga három klubjából is került labdarúgó az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – által havonta összeállított álomcsapat februári tizenegyébe. A játékosok közül Arjen Robben kapta a legtöbb voksot.

A Bayern München holland támadója a lehetséges 14 szavazatból 13-at kapott meg. Rajta kívül kimagaslóan szerepelt a Wolfsburg gólvágója, Bas Dost (12) és a Chelsea gólerős védője, Braniszlav Ivanovics (10).

A legtöbb játékost a Barcelona (3) és a Bayern München (3) adja a csapatba. A ligák közül a német Bundesliga viszi el a pálmát, hiszen a Bayern mellett a Wolfsburg és a feljövőben lévő Dortmund is képviselteti magát az álomtizenegyben.

Az egy hónappal korábbi All Star-csapat tagjai közül csak Braniszlav Ivanovics, Gerard Piqué, Paul Pogba és a négyük közül egyedüliként a decemberi álomcsapatba is beválasztott Lionel Messi őrizte meg a helyét.

Érdekesség, hogy Cristiano Ronaldo (Real Madrid) egymás után másodszor maradt ki az álomcsapatból – akárcsak januárban, most sem kapott egyetlen voksot sem. A rossz passzban lévő „királyiak” közül Isco (3), Dani Carvajal (2) és Marcelo (2) kapott szavazatot, de február legjobb tizenegyébe egyikük sem fért be.

AZ ESM FEBRUÁRI ÁLOMCSAPATA
Manuel Neuer (Bayern München, 5 voks) – Braniszlav Ivanovics (Chelsea, 10 voks), John Terry (Chelsea, 4 voks), Gerard Piqué (Barcelona, 4 voks), David Alaba (Bayern München, 6 voks) – Arjen Robben (Bayern München, 13 voks), Marco Reus (Dortmund, 6 voks), Paul Pogba (Juventus, 5 voks*) – Bas Dost (Wolfsburg, 12 voks), Luis Suárez (Barcelona, 9 voks), Lionel Messi (Barcelona, 6 voks)

*Philippe Coutinhóra (Liverpool) szintén öten voksoltak, de a szezon során Pogba több szavazatot kapott nála – ilyen esetekben ez dönt.

A 2014–15-ÖS IDÉNY VOKSOLÁSAI
SZEPTEMBER
OKTÓBER
DECEMBER

JANUÁR

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik