Álomcsapat: CR kimaradt, sőt voksot sem kapott!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.05. 12:15
null
Lionel Messi az Atlético elleni kupameccsen lőtt győztes gólját ünnepli (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo kimaradt az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – által havonta összeállított álomcsapat januári tizenegyéből. Az egy hónappal korábbi All Star-csapatból csak David De Gea, Sergio Ramos és Lionel Messi őrizte meg a helyét.

 

Lionel Messi (Barcelona) kapta a legtöbb szavazatot – a lehetséges 14-ből 13-at –, utána Paul Pogba, a Juventus francia középpályása következik (11).

A klubok januári rangsorát a Barcelona vezeti három játékossal, a Juventusból ketten kerültek be, további hat klub (Atlético Madrid, Chelsea, Lyon, Manchester United, Real Madrid, Wolfsburg) egy-egy játékossal képviselteti magát.

Cristiano Ronaldo – aki január elején vette át a 2014-es teljesítményével kiérdemelt Aranylabdát – három bajnoki és egy kupagólt, valamint egy kiállítást könyvelt el az év első hónapjában, és ez a szavazásban részt vevő 14 szaklap (honlap) egyikénél – még a madridi Marcánál – sem ért álomcsapattagságot.

Összehasonlításul: a januári szavazást megnyerő Messi a bajnokságban hét, a kupában egy gólt szerzett 2015 első hónapjában.

AZ ESM JANUÁRI ÁLOMCSAPATA
David De Gea (Manchester United, 4 voks) – Braniszlav Ivanovics (Chelsea, 6), Sergio Ramos (Real Madrid, 5), Gerard Piqué (Barcelona, 4), Giorgio Chiellini (Juventus, 4) – Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 7), Paul Pogba (Juventus, 11), Kevin De Bruyne (Wolfsburg, 4) – Lionel Messi (Barcelona, 13), Alexandre Lacazette (Lyon, 7), Neymar (Barcelona, 8)

A 2014–15-ÖS IDÉNY VOKSOLÁSAI
SZEPTEMBER
OKTÓBER
DECEMBER

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik