Balhé az Arsenalnál, CR visszatérhet, Neymar ügye nem normális

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.22. 10:36
A hétközi európai kupameccsek után ma bajnokikon is megküzdenek egymással a kontinens együttesei a topligákban. Angliában a hullámvölgybe kerülő Arsenal a Sunderland ellen javíthat, míg Spanyolországban – bár eltiltását még nem töltötte le – újra ott lehet a Real Madrid kezdőjében Cristiano Ronaldo. Topliga-beharangozó.  
ANGLIA, PREMIER LEAGUE



A Sunderland legyőzésével újra összerázódhat az Arsenal (Fotó: Reuters)
A Sunderland legyőzésével újra összerázódhat az Arsenal (Fotó: Reuters)

Bár az Arsenalnak csupán egyetlen pont a hátránya az éllovas Chelsea-vel szemben, úgy tűnik, Arsene Wenger együttesénél a korábbi remeklés után most egyre több a probléma.

Az „ágyúsokon” már a Bayern München elleni, 2–0-ra elveszített BL-meccsen is látszott, hogy valami nem stimmel, miután a csapattársát lehordó Mesut Özilt Mathieu Flamininek kellett lenyugtatnia a pályán.

Rooney marad, és gazdagabb lesz
A Manchester United labdarúgócsapata tegnap a hivatalos honlapján megerősítette, hogy 2019-ig szerződést hosszabbított Wayne Rooneyval.

A 28 éves játékos öt és fél éves szerződést szignózott alá, amelynek értelmében sajtóhírek szerint hetente 300 000 fontot (csaknem 114 millió forintot) kereshet.

A londoniak pénteki edzésén ezt követően Jack Wilshere nem értett egyet egyik társával, most is közbe kellett lépni, a békítő ezúttal Bacary Sagna volt.

A csapat összerázására és az újabb siker begyűjtésére szombaton a Sunderland ellen lesz lehetősége Wenger együttesének.

A „fekete macskák” ellen csak a győzelem elfogadható, hiszen az aktuális ellenfél vendégként legutóbb 1983-ban tudta legyőzni az Arsenalt. Az esélyek egyértelműek, a Tippmixpro fogadóiroda már az ikszre is több mint ötszörös pénzt fizet.

Az éllovas Chelsea az Evertont fogadja, és ha győz, „ráijeszthet” a riválisokra.

„Bár Mourinhóék nem szeretnek a célokról beszélni, egyértelmű, hogy a Chelsea esélyes a bajnoki címre. A szezon utolsó harmadához érkeztünk, ideje nyílt kártyákkal játszani” – mondta az Everton menedzsere, Roberto Martínez.

OLASZORSZÁG, SERIE A

Rudi Garcia jól érzi magát Rómában (Fotó: Reuters)
Rudi Garcia jól érzi magát Rómában (Fotó: Reuters)

Szombaton nem kényeztetnek el minket el az olaszok, csupán egyetlen mérkőzést rendeznek a Serie A-ban, a tabella második helyén álló AS Roma a 16. Bolognával játszik.

„Nem becsülhetjük le a Bolognát, hiszen mostanában nagyon veszélyesen futballoznak. Nehéz meccs lesz, nem tudom, sikerült-e már magunk mögött hagyni a rossz szériát. Ami engem illet, szeretnék még sok-sok évet eltölteni Rómában, a célom pedig továbbra is az, hogy minden trófeát begyűjtsek a csapattal” – mondta a „farkasok” – 50. születésnapját két napja, csütörtökön ünneplő – mestere, Rudi Garcia.

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISÓN

Ancelotti szerint Cristiano Ronaldo visszatérhet (Fotó: Reuters)
Ancelotti szerint Cristiano Ronaldo visszatérhet (Fotó: Reuters)

Bár eltiltását hivatalosan még nem töltötte le – egy mérkőzéssel „adós” a portugál –, könnyen elképzelhető, hogy Cristiano Ronaldo ott lesz az Elche elleni hazai bajnokin.

A Neymar-ügy
A vád szerint Neymar nagyjából kétszer annyi pénzbe került, mint amennyit a klub eredetileg kommunikált, és a különbözet után a színlelt szerződésekkel operáló Barcelona elmulasztotta befizetni az adót.

Pablo Ruz, a Nemzeti Törvényszék bírója fogadta be az ügyészségi indítványt, amely 9.1 millió eurónyi adó be nem fizetésével vádolta meg a katalán klubot.

A Barcelona visszautasította a vádat, és jelezte, mindenben együttműködik a hatóságokkal.

„Senki sem gondolja, hogy még egy meccsre a lelátóra kellene száműzni Cristianót. Időben beadtuk a fellebbezést, biztos vagyok benne, hogy a szövetség jó döntést hoz, és még a meccs előtt reagál, így CR játszhat szombat este” – mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón a Real Madrid olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti, aki a Marca szerint már azt is eltervezte, hogy a portugál mellett Gareth Bale és Karim Benzema rohamozza majd az Elche kapuját.

A madridiak ősi riválisa, a Barcelona is szombaton játszik, a katalánok a Real Sociedad otthonában gyűjtenék be az újabb három pontot.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a spanyol Nemzeti Törvényszék hivatalosan befogadta azt a vádindítványt, amely szerint az FC Barcelona adócsalást követett el Neymar tavaly nyári átigazolásakor.

„Az alapján, amit a pályán és az edzéseken látok, úgy tűnik, az eset szerencsére nem viselte meg Neymart. Ettől függetlenül az egyszerűen nem normális, ami itt megy” – mondta a találkozó előtti sajtótájékoztatón a gránátvörös-kékek vezetőedzője, Tata Martino.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA

A Bayern ma pihen, de a Leverkusen és a Dortmund mindent belead (Fotó: Reuters)
A Bayern ma pihen, de a Leverkusen és a Dortmund mindent belead (Fotó: Reuters)

A németeknél a tabellát meggyőző fölénnyel vezető Bayern München ma nem lép pályára, viszont a BL-ben még érdekelt másik három német csapatból kettő igen.

A hét közben a Paris Saint-Germaintól megsemmisítő, 4–0-s vereséget szenvedő Bayer Leverkusen a BL-indulást érő helyek egyikére hajtó Wolfsburghoz látogat, míg az első számú európai kupa nyolcaddöntőjében kedden kezdő Borussia Dortmund a kiesés elöl menekülő Hamburg ellen lép pályára.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
27. FORDULÓ
Február 22., szombat
13.45:Chelsea–Everton(Tv: Digi Sport1)
16.00:Arsenal–Sunderland(Tv: Digi Sport2)
16.00:Cardiff City–Hull City
16.00:Manchester City–Stoke City
16.00:West Bromwich Albion–Fulham
16.00:West Ham United–Southampton
18.30:Crystal Palace–Manchester United(Tv: Digi Sport1)

OLASZORSZÁG. SERIE A
25. FORDULÓ
Február 22., szombat
20.45:Bologna–Roma(Tv: Digi Sport1)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
25. FORDULÓ
Február 22., szombat
16.00:Real Madrid–Elche(Tv: Sport2)
18.00:Celta Vigo–Getafe
20.00:Real Sociedad–Barcelona(Tv: Sport2)
22.00:Almería–Málaga

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
22. FORDULÓ
Február 22., szombat
15.30:Borussia Mönchengladbach–Hoffenheim
15.30:Stuttgart–Hertha
15.30:Nürnberg–Eintracht Braunschweig
15.30:Freiburg–Augsburg
15.30:Hamburg–Borussia Dortmund(Tv: Eurosport2)
18.30:Wolfsburg–Bayer Leverkusen(Tv: Eurosport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik