Sokat számított az Eb-győzelem, spanyol fölény a FIFA álomcsapatában

Vágólapra másolva!
2009.01.20. 14:19
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta a 2008-as esztendő legjobb tizenegy játékosát tartalmazó névsort, melyre a szurkolók szavazhattak folyamatosan a világszervezet honlapján. Érdekesség, hogy négy spanyol futballiista is helyet kapott az álomcsapatban.
Messi (balra) és Cristiano Ronaldo (jobbra) helye nem volt kérdéses a csatársorban
Fotók: Action Images (archív)
Messi (balra) és Cristiano Ronaldo (jobbra) helye nem volt kérdéses a csatársorban
Messi (balra) és Cristiano Ronaldo (jobbra) helye nem volt kérdéses a csatársorban
Fotók: Action Images (archív)
Messi (balra) és Cristiano Ronaldo (jobbra) helye nem volt kérdéses a csatársorban

A kapusok között megkérdőjelezhetetlen volt Iker Casillas első helye, nagy fölénnyel, a szavazatok 43 százalékát begyűjtve végzett az élen. Mögötte messze lemaradva, 15 százalékot kapott az olasz Gianluigi Buffon, míg a harmadik helyet Edwin van der Sar, a Manchester United holland klasszisa szerezte meg 9 százalékkal.

A hátsó négyesben a bal szélen a Bayern München kisfiús alkatú védője, Philipp Lahm kapott helyet. Nyilván sokan emlékeztek még a törököknek lőtt, döntőt érő góljára az Eb-ről. Két százalékkal végzett mögötte a manchesteri Patrice Evra.

A belső védők közül a Chelsea csapatkapitánya, John Terry, illetve a Barcelona ikonja, Carles Puyol került be az álomtizenegybe. Terry a szavazatok 28, míg Puyol a 25 százalékát kapta meg. A mögöttük végzett páros, Rio Ferdinand és Fabio Cannvaro 22 illetve 15 százalékkal szorult ki a névsorból. A jobb oldalon klasszikus Real-Barca párharc alakult ki, melyben minimális különbséggel, mindössze 366(!) vokssal maradt alul Daniel Alves a madridi Sergio Ramosszal szemben.

A középpályára négy igazán kreatív játékos került. A bal oldalon a müncheni Frank Ribéry, középen a liverpooli Steven Gerrard és a barcelonás Xavi, a jobb szélen pedig a Milan brazil zsenije, Kaká kapott bizalmat a szurkolóktól.

A csatárok közé két, nem kimondottan befejező típusú támadó került, akik ennek ellenére is már-már ipari mennyiségben termelték a gólokat a csapatukban. Az élen 52 százalékkal Cristiano Ronaldo végzett, aki korábban már elnyerte az Aranylabdát és a FIFA Év Játékosa-szavazásán is az első lett. Nem sokkal maradt el tőle Lionel Messi, aki 51 százalékot kapott.

Adódik a kérdés, láthatjuk-e őket így, együtt egyszer élőben is a pályán?...

A FIFA 2008-AS ÁLOMCSAPATA

Iker Casillas (Real Madrid) – Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Carles Puyol (FC Barcelona), Phillip Lahm (Bayern München) – Kaká (AC Milan), Steven Gerrard (FC Liverpool), Xavi (FC Barcelona), Franck Ribéry (Bayern München) – Cristiano Ronaldo (Manchester United), Lionel Messi (FC Barcelona)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik