Dzsudzsák Balázs győztes mérkőzésen mutatkozott be új csapatában

Vágólapra másolva!
2008.01.12. 22:01
Győzött a holland labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának rangadóján a PSV Eindhoven a Feyenoord ellen. Dzsudzsák Balázs kezdőként kapott szerepet, és jól játszott, a győztes gólt pedig Otman Bakal szerezte.
Dzsudzsák Balázs és Serginho Greene csatája a labdáért
Meggyesi Bálint
Dzsudzsák Balázs és Serginho Greene csatája a labdáért
Dzsudzsák Balázs és Serginho Greene csatája a labdáért
Meggyesi Bálint
Dzsudzsák Balázs és Serginho Greene csatája a labdáért

Fehér Csabáék döntetlenje

A rangadó árnyékában három másik összecsapást is rendeztek Hollandiában. Fehér Csaba kezdőként kapott szerepet a NAC Bredában, ám csapata nem bírt a vendég VV Venlóval. Fehért a szünetben cserélte le edzője.

Bodor Boldizsár nem kapott szerepet a Rodában, amely hazai pályán döntetlent játszott a Willem II csapatával.
18. FORDULÓ
NAC Breda - VV Venlo 0-0
Roda - WIllem II 1-1
Groningen - Excelsior 3-2
Rotterdamban játszották a holland bajnokság nagy rangadóját, az egyaránt 36 pontos Feyenoord és PSV Eindhoven csapott össze. A vendégek újdonsült edzője, Sef Vergoossen a kezdőcsapatba nevezte az új szerzeményt, Dzsudzsák Balázst.

A vendégek már az első percben veszélyeztettek, Dzsudzsák szabadrúgása után Marcellis készítette le a labdát, és Alcides alig lőtt a kapu mellé. A nyolcadik percben a Feyenoordnak is volt lehetősége, egy szöglet után röviden kitett labdát Luigi Bruins vágta a kapu fölé.

A 19. percben jó szögből lőhetett szabadrúgást a PSV, Jefferson Farfán lövése veszélyes volt, Henk Timmernek azonban nem kellett közbeavatkoznia. Bő félóra elteltével Dzsudzsák is veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást, de 20 méteres lövése a háló tetején landolt.

Nem sokkal később újra az ex-debreceni játékos villant, szépen hagyta ott a bal oldalon Serginho Greene-t, beadott, ám a középen érkező Danko Lazovics óriási helyzetben a vetődő Timmerbe fejelte a labdát.

A 40. percben már megszerezte a vezetést az eindhoveni együttes: Otman Bakkal kapott jó kiugratást, elindult a kapu felé, majd mielőtt Kevin Hofland szerelhette volna, a hálóba lőtt.

Szünet után akár növelhette is volna előnyét Sef Vergoossen csapata, ám a nyári Eb-re is kijutó Pieter Vink játékvezető továbbot intett Lazovics esésénél. A bíró itt hibázott, hiszen Hofland egyértelműen buktatta a vendégjátékost.

A PSV a második 45 perc elején is veszélyesebben játszott, és Ibrahim Afellay egy kontra után kevéssel lőtt a jobb kapufa mellé.

A mérkőzést végül a Feyenoord játékosa, Nicky Hofs döntötte el. A tehetséges támadó buktatta Afellayt, ami még nem lett volna probléma, azonban ő olyan hisztit csapott utána, hogy Vink adott neki egy sárgát. Ez viszont a második volt Hofsnak, így tíz emberre fogyatkozott csapata, és ezzel igazából minden rotterdami esély elszállt.

Utána Dzsudzsák is kapott egy sárga lapot, a magyar játékos a félpályánál buktatta az őt átverő rotterdamit. Nem sokkal később az új szerzemény veszélyes lövése pattant meg Bahián, és kevéssel kerülte el a kaput.

Sorra alakította ki a helyzeteket az eindhoveni együttes, de képtelen volt ezeket értékesíteni. Előbb Farfán nem tudta a gólvonal mögé juttatni a labdát, majd Afellay remek lövése vágódott le a kapufáról.

A ráadásban még egy kontra után Dzsudzsák is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, ám lövését Timmer hárította. A rengeteg helyzetet kihagyó PSV azonban megérdemelten nyerte a rangadót.

HOLLAND LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

18. FORDULÓ
FEYENOORD – PSV EINDHOVEN 0-1 (0-1)
Rotterdam, De Kuip, vezette: Vink
FEYENOORD:
Timmer – Greene (Li, 71.), Bahia (Mols, 84.), Hofland, De Cler – De Guzman, Sahin (Buijs, 46.), Van Bronckhorst – Hofs, Bruins – Makaay.
Vezetőedző: Bert van Marwijk
PSV:
Gomes – Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides (Rajkovics, 71.) – Afellay, Simons, Bakkal (Culina, 90.) – Farfán, Lazovics (Koevermans, 83.), Dzsudzsák.
Vezetőedző: Sef Vergoossen.
G: Bakkal (40.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik