Pezseg a francia játékospiac: már Frau és Maoulida is klubot váltott

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 18:38
Zajlanak az események a francia átigazolási piacon, már január elsején este két komolyabb transzfert ütöttek nyélbe a galloknál: Pierre-Alain Frau és Toifilou Maoulida játékjoga is gazdát cserélt. A napokban követheti példájukat Fabio Santos, Nadir Belhadzs, Danijel Ljuboja, és Laurent Robert.
Pierre-Alain Frau otthagyja a fővárost, és Lille-be költözik
Pierre-Alain Frau otthagyja a fővárost, és Lille-be költözik
Pierre-Alain Frau otthagyja a fővárost, és Lille-be költözik
Pierre-Alain Frau otthagyja a fővárost, és Lille-be költözik

Pierre-Alain Frau, a Paris SG 27 éves csatára kedd este hivatalosan is a Lille OSC futballistája lett 2011 nyaráig.

A támadó vételárát nem hozták nyilvánosságra, de a francia sajtó tudni véli, hogy három millió euró körüli összegről van szó.

Frau nem illett bele Paul Le Guen terveibe, és összesen csupán hétszer kapott kezdőként játéklehetőséget a fővárosi csapatban.

Klubot váltott Toifilou Maoulida, az Auxerre futballistája is, aki ugyancsak három és fél évre kötelezte el magát a Racing club de Lenshez. A Saint-Etienne és a Nancy által is körbeudvarolt labdarúgó nem mondhatni, hogy ontotta volna a gólokat a Ligue 1-ben, tizenkét találkozó során egyszer volt eredményes ebben az idényben.

A korábban a Montpellierben, az Olympique Marseille-ben és a Rennes-ben is megfordult játékost ma mutatták be, a nyolcas mezt kapja, és az Afrika-Kupára távozó Aruna Dindane-t kell majd pótolnia.

A Lyon két játékosától is megválhat a héten, az algériai válogatott Belhadzsot a Marseille, a Hamburg és a Lens is vinné, Fabio Santos pedig a Sao Paulóban köthet ki, ahol már meg is kezdte az edzéseket.

Danijel Ljuboja a VfB Stuttgart 29 éves csatára a Wolfsburgban szerepel próbajátékon. A Paris SG és a Strasbourg egykori futballistája a Stuttgartban és a Hamburgban is megélt szép hónapokat (26 meccsen nyolc gól, illetve 16 meccsen 5 találat), de mindkét gárdában fegyelmezési gondok miatt a tartalékcsapatba száműzték. A Stuttgartnál ez most másodszor történt meg vele, s most a tekintélyelvű Felix Magathnak szeretné megmutatni "jobbik arcát".

Végül a középpályás Laurent Robert az angol másodosztályú Ipswichben próbál szerencsét, miután november óta, a Levantével való szakítása óta nincs egyesülete – értesült az angol Daily Mirror.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik