Gheorghe Hagi tizenhét év után visszatér a Steaua együtteséhez

Vágólapra másolva!
2007.06.24. 07:26
Gheorghe Hagit lett a bukaresti Steaua labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Az egykori klasszis – aki játékosként szép éveket töltött el a fővárosi együttesnél – a Szaúd-Arábiába szerződött Cosmin Olaroiut váltja a kispadon.
Tizenhét év után visszatér a Steaua Bucuresti labdarúgócsapatának kötelékébe Gheorghe Hagi. Az egykori kiváló futballista ezúttal edzőként segíti a román együttest.

„Gheorghe Hagi az új edző” – jelentette be Gigi Becali klubtulajdonos. – „Hétfőn aláírja a szerződését, amely két vagy három évre lesz érvényes.”

Hagi azt a Cosmin Olaroiut váltja, aki a napokban Szaúd-Arábiába tette át a székhelyét, ahol az Al-Hilal 1,7 millió eurós fizetést ajánlott neki – legalábbis helyi médiaértesülések alapján.

„A szívem hozott a Steauaához” – mondta a szülővárosában, Constantában tartózkodó Hagi, aki tavaly májusi, temesvári távozása után kapott újra edzői lehetőséget Romániában. Az egykori klasszis 1986 telén lett játékosként a Steaua alkalmazottja, a katonacsapatot 1990 nyarán, a Real Madrid hívására hagyta el.

A 125-szörös válogatott labdarúgó korábban Törökországban is dolgozott edzőként, irányította a Bursaspor és a Galatasaray gárdáját is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik