Barcelonában a duplájával meccset eldöntő Lionel Messi volt az úr

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 08:49
Barcelonában felkészülési mérkőzést játszott a Copa Americára készülő argentin labdarúgó-válogatott, amely Algériát verte minimális különbséggel. A találkozó érdekessége volt, hogy a szünetben még az észak-afrikaiak vezettek egy góllal, de a jóval esélyesebb dél-amerikaiak a második felvonás elején három perc alatt fordítani tudtak. A győztes csapatban a „hazai pályán” játszó Lionel Messi, az FC Barcelona argentin légiósa duplázott, döntő érdemeket szerezve így a sikerből.
Javier Zanetti gratulál a két gólt szerző Lionel Messinek
Reuters
Javier Zanetti gratulál a két gólt szerző Lionel Messinek
Javier Zanetti gratulál a két gólt szerző Lionel Messinek
Reuters
Javier Zanetti gratulál a két gólt szerző Lionel Messinek

Tévez szerzett vezetést az argentinoknak a mérkőzés második percében, miután értékesítette a Diego Milito ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt.

Algéria azonban nem esett össze, hét perc múlva egyenlített, majd meglepetésre a szünetre már egygólos előnyel vonulhatott, hiszen Belhadzs az észak-afrikaiakat juttatta előnyhöz.

A szünetben alapos fejmosást kaphattak az első félidőre csak cipőjüket kiküldi dél-amerikaiak, akiknél a védekező-középpályás szerepkörben váltás is történt, a Nou Campban láthatóan idegenül mozgó madridi Gago helyett azért az ellenfél térfelén is fel-feltűnő Mascherano érkezett. Innentől kezdve lényegesen többet birtokolta a labdát az argentin csapat, csak idő kérdése volt, mikor érik góllá mezőnyfölényük.

Erre mindössze tíz percet kellett várniuk, akkor a láthatóan aktív Pablo Aimar, Messi páros utóbbi tagja talált a hálóba, szintén büntetőből.

Hogy ne érje az a vád a dél-amerikaiakat, hogy csak tizenegyesből képesek gólt szerezni, arról három perccel később Cambiasso gondoskodott, aki egy hatalmas fejessel késztette megadásra az algériaiakat.

A lendületben lévő Argentína a 74. percben már két góllal vezetett, látványos akció végén Messi második aznapi gólját szerezte. Biztos előnye tudatában, a második félidőben addig sokat dolgozó dél-amerikai csapat csak picit ült le és rá az eredményre, ez viszont gyorsan megbosszulta magát.

A 75. percben Belhadzs visszaállította az egygólos különbséget, de annyi nem volt az észak-afrikaiakban, hogy ennél sokkal több izgalmat vigyenek a mérkőzés hátralévő részébe, míg Argentína is kapcsolt: jó lesz vigyázni, mert meglepetés érheti őket.

A meglepetés elmaradt, de az Algériától három kapott gólra aligha lehetnek büszkék a Copa America nyitánya előtt két és fél héttel. A kontinenstornán Argentína a C-csoportban szerepel majd, minként, Paraguay, Kolumbia és az Egyesült Államok

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
Argentína-Algéria 4-3 (Messi 55. - 11-esből, 74., Tévez 2. - 11-esből, Cambiasso 58., ill. Belhadzs 42., 75., Jahia 9.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik