Biztosan nyertek az oroszok és a spanyolok, nehezen az amerikaiak

Vágólapra másolva!
2007.03.21. 08:25
A Melbourne-ben zajló vizes világbajnokságon a női vízilabdatorna második fordulójában az eddig lejátszott négy találkozó egyikén sem született meglepetés. Az A csoportban a zárófordulót egyaránt hibátlanul váró orosz és spanyol gárda versenyfutása a csoport elsőségéért és mérkőzése sok izgalmat ígér.

Váratlanul nehezen indult az oroszok Kína elleni mérkőzése, hiszen az első negyed döntetlennel zárult. A folytatásban aztán rendeződtek az orosz sorok és helyreállt az erőviszony. Öt gólt vert riválisára az orosz együttes a második felvonásban, de a gólokban igen gazdag harmadik negyed ismét döntetlent hozott.

Zárásként aztán bebiztosította nagyarányú győzelmét Oroszország, amelyben Szepelina, Konuk és Pantyulina és 3-3 gólt szerzett.

A csoport második találkozója is a második negyedben dőlt el, hiszen a spanyolok a szünetre öt gólra növelték a nyitófelvonás utáni egygólos előnyüket, a vége közte kilenc lett. Lopez-Escribano és Pareja Lisalde is 4-4- góllal vette ki a részét a spanyol sikerből.

A csoportban az oroszok és a spanyolok még veretlenek, a németek és a kínaiak még nyeretlenek. A harmadik fordulóban az orosz-spanyol mérkőzésen minden bizonnyal izgalmas csatában dől el a csoportelsőség.


Campbell és Fernandes gólpárbaját hozta a kanada-brazil összecsapás - mindketten négy-négy alkalommal vették célba az ellenfél kapuját -, de amíg előbbi mellé három társa is hozzátett egy-egy találatot, utóbbi társai gólképtelennek bizonyultak. Az észak-amerikaik így hárommal verték a délieket. Az első fordulóban győztes Brazília kikapott, míg a kanadaiak nyitófordulóbeli vereségüket követően győztek.

A C csoportban az Egyesült Államok a nagyszünetre még csak egygólos előnyre tett szert Kazahsztán ellen, a második félidőben aztán megszórták ellenfelüket és biztosan hozták a mérkőzést. Az amerikaiak második győzemüket aratták, a kazahok második vereségüket szenvedték el.

MELBOURNE 2007, VILÁGBAJNOKSÁG:

NŐI VÍZILABDATORNA, MÁSODIK FORDULÓ:
A CSOPORT: Kína – Oroszország 8-16 (1-1, 1-6, 5-5, 1-4)
A CSOPORT: Németország – Spanyolország 6-15 (3-4, 1-5, 1-5, 1-1)
B CSOPORT: Kanada – Brazília 6-3 (2-0, 1-1, 1-1, 2-1)
C CSOPORT: Egyesült Államok – Kazahsztán 13-5 (2-2, 2-1, 5-1, 4-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik