Válogatott: Szörnyű volt, óriási köszönet mindenkinek, aki végignézte – Szalai Ádám

Vágólapra másolva!
2021.09.08. 23:24
null
Szalai Ádám szerint csak a három pontnak örülhetünk (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyarország–Andorra (2–1) labdarúgó-világbajnoki selejtező után Szalai Ádám, Szoboszlai Dominik, Schön Szabolcs és Botka Endre nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Ha nagyon őszinte akarok lenni, szörnyű volt – mondta Szalai Ádám. – Óriási köszönet mindenkinek, aki kilátogatott, és ezt végignézte. A labdával való játékunk borzalmas volt. Teljesen mást terveztünk egy ilyen Eb után. Az angolok és az albánok elleni meccs után is úgy voltunk vele, hogy csak a három ponttal maradunk életben a világbajnoki kijutást tekintve. Ha valaminek most örülhetünk, akkor az maximum a három pont. Nagyon sok munka áll előttünk, sok pozitívumot nem tudok mondani erről a mérkőzésről a három ponton kívül, köszönöm a szurkolóknak, hogy ezt végignézték. Köszönet, hogy utána így fejezték ki az örömüket felénk, remélem, hogy ez még az Eb-ről a kredit, ami megmaradt, viszont innentől teljesíteni kell. A labdával való játékunk borzalmas. Ezt a találkozót sokkal jobban kellett volna lehoznunk.”

„Voltak már jobb meccseim is, de egy ilyen nyolc hónapos sérülés után a Bundesligában meg a Német Kupában egész jól összeszedtem magam, amikor visszatértem – mondta Szoboszlai Dominik. – Ennél sokkal többet tudok letenni a pályára, többet tudok kiadni magamból. Minden játékos életében van olyan, hogy nem sikerül egy mérkőzés, lehet, hogy akár több is. Az előző két válogatott találkozón nem azt a Szoboszlai Dominikot látták, aki valójában vagyok, de nem hiszem, hogy minden futballista minden egyes meccsén ugyanazt a kvalitást le tudja tenni az asztalra. Nem az a Szoboszlai játszott ezen a két-három összecsapáson, aki kellett volna, bár azt hiszem, jobban szálltam ma be, mint ahogy az angolok vagy az albánok ellen. Egy kis türelmet kérek mindenkitől, vissza fogok térni. Az volt a tervem, hogy maradok a harmadik mérkőzésre, de eredetileg engem is visszarendeltek volna Lipcsébe. Én viszont úgy voltam vele, hogy két ilyen meccs után nem tudok visszamenni, nem tudom itt hagyni a csapatot. Úgy gondoltam, megérdemli mindenki, a szurkolók a stadionban és a tévé előtt, hogy mindent kitegyünk a pályára. Lehet, hogy Andorra nem olyan ellenfél volt, mint az előző kettő, azonban egy ilyen mérkőzést is meg kell nyerni, mint az összes többit. Az albánok ellen volt egy mélypontunk, onnan az első lépést megtettük, és innen már csak felfelé vezet az út. Annak örülök, hogy egy kis mosolyt tudtunk csalni az emberek arcára. Nagyon köszönjük, hogy ennyien kijöttek, nem hittem volna, hogy ma is közel telt ház előtt léphetünk pályára.”

„Marco Rossi azt kérte, hogy minél többet induljak előre, kombinatív futballt játsszak, egy az egyezzek és adjak be – mondta Schön Szabolcs. – Az első húsz perc után a csapat úgy érezte talán, hogy a két lőtt góllal ez a meccs megvan, de láttuk, hogy a végén saját magunknak tettük nehézzé. Az utolsó tíz percben egyértelműen nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. A csoportban meglehet a második hely, én nagyon pozitívan állok hozzá. Most nagyon rendet kell tenni a fejekben, aztán a két októberi mérkőzést meg kell nyerni, és úgy lesz is esélyünk.”

„Valahogy a meccs előtt megéreztem, hogy ma gól szerzek – mondta Botka Endre. – Bogdán Ádám mondta az edzésen, hogy kicsit idegennek érez ott a szögleteknél, nem látta bennem a tüzet. Hála istennek ma ezt megcáfoltam. Nehéz megmondani, hogy miért alakult így a találkozó, mert az első félidőben teljesen uraltuk a mérkőzést, nem éreztem, hogy az andorraiak veszélyesek tudnának lenni. A második félidőben elkezdtük előrerugdosni a labdákat, mintha egy kicsit megzavarodtunk volna az eladott labdáktól, kapkodóvá vált a játékunk. Nem értem én sem, miért, hiszen az Eb-n sokkal erősebb riválisok ellen jobban passzoltunk. Most valamiért a labdakihozataloknál sem találtuk az embereket. Nem gondolom, hogy elúszott volna a világbajnokság, ha innentől kezdve megnyerjük az összes meccset, akkor nyilván van esélyünk.”

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
6. FORDULÓ
I-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–ANDORRA 2–1 (2–0)

Budapest, Puskás Aréna, 46 370 néző. Vezette: Obrenovic (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Tamás M., 90.), Lang, Szalai A., Fiola – Kleinheisler (Szoboszlai, a szünetben), Nagy Á. (Gazdag, 65.), Schäfer – Sallai R. (Sallói D., a szünetben), Szalai Á., Schön (Nikolics, 74.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ANDORRA: Iker Álvarez – San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra, Marc García – Aláez, M. Vieira (Cristian Martínez, 76.), Cervós (Alex Martínez, 76.) – Pujol (I. Lima, 80.), Ricard Fernández (V. Bernat, 80.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Gólszerző: Szalai Á. (9. – 11-esből), Botka (18.), ill. Llovera (82.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 6 5 1 18– 2 +16 16
2. Albánia 6 4 2 10– 6 +4 12
3. Lengyelország 6 3 2 1 19– 8 +11 11
4. MAGYARORSZÁG 6 3 1 2 12–10 +2 10
5. Andorra 6 1 5 4–14 –10 3
6. San Marino6 6 1–24–23 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik