H. D. 2021.06.01 12:04 Frissítve: 2021.06.01 14:30

Válogatott: Szoboszlai Dominik kihagyja az Eb-t – sajtóhír

A német Kicker információja szerint Szoboszlai Dominik biztosan kihagyja a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, és hamarosan a magyar válogatott ausztriai edzőtáborát is elhagyja.

Szoboszlai Dominik (balra) múlt héten csatlakozott a válogatott keretéhez, de úgy tűnik, ki kell hagyja az Európa-bajnokságot (Fotó: Török Attila)

 

A Kicker információja szerint Szoboszlai Dominiknak kiújult sérülése, újra panaszai vannak, ezért nem lehet ott az Eb-n, hamarosan el is hagyja a válogatott edzőtáborát. A Nemzeti Sport Online viszont úgy tudja, a szeméremcsont-gyulladás kiújulásáról nincs szó, de a magyar középpályás nincs megfelelő fizikai állapotban a hosszú kihagyás után, ezért valószínűleg nem szerepelhet majd az Európa-bajnokságon.

Szoboszlai – lipcsei csapattársaihoz, Gulácsi Péterhez és Willi Orbánhoz hasonlóan – csütörtökön csatlakozott az Ausztriában edzőtáborozó magyar válogatott keretéhez, majd részletes felmérésen vett részt, hogy a szakmai stáb pontos képet kapjon az állapotáról.

Mint ismert, a 20 éves középpályás 2020 decemberében szerződött a Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighez, de a sérülése miatt eddig nem tudott bemutatkozni a lipcseieknél.

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden 17 órakor hirdeti ki a szűkített, 26 fős keretét a részben hazai rendezésű kontinenstornára.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-RE KÉSZÜLŐ BŐ KERETE*
KAPUSOK: 
Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
VÉDŐK:
 Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)
TÁMADÓK: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

*Az Eb-re 26 játékos nevezhető

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália  
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország  
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország  
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország  
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország  
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország 
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.

2022.06.18 21:06:07

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Minden afelé visz, hogy túllépjek nem a tegnapon, hanem már a mán, még akkor is, ha igenis abból kellene táplálkozni. Mégis azt mondom, csak mi tehetünk azért, hogy ez ne így legyen. Hogy azok a fiatalok, akik televízióban látták az angol–magyart, személyesen ott lehessenek a Puskás Arénában az ő magyar–szovjetjükön.