Válogatott: Szalai Ádám bejelentette visszavonulását – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.19. 13:04
null
A magyar válogatott keddi sajtótájékoztatóján jelentette be visszavonulását Szalai Ádám (Fotó: Árvai Károly)
A 35 esztendős, 86-szoros magyar válogatott csatár a nemzeti együttes litvánok elleni sajtótájékoztatóján jelentette be: befejezi profi pályafutását.

„Tizenkét éves Bundesliga-karriert tudhatok magam mögött. Ott lettem profi labdarúgó, s ott is szerettem volna befejezni a pályafutásomat. Volt egy egyéves kitérő, de ettől függetlenül azt tudom mondani, hogy elértem a célom. Négy csapat mezét húzhattam magamra, jelenleg a legeredményesebb magyar labdarúgó vagyok a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában is szerepelhettem” – kezdte visszavonulási beszédét Szalai Ádám a magyar válogatott keddi sajtótájékoztatóján.

Ez egy átgondolt és megfontolt döntés. Eredetileg tavaly nyárra terveztem ezt, idén nyár lett belőle. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen karriert sikerült összehoznom. Azt a tudást, amit összeszedtem, szeretném itthon is hasznosítani” – tette hozzá, majd a kérdésekre válaszolt. Beszélt a futballpályán szerezett barátságokról, gyermekéről, családjáról, a legszebb klubpillanatairól.

Szalai Ádám utánpótláskorú labdarúgóként a Honvéd és az Újpest után 2004-ben igazolt a német VfB Stuttgharthoz, ahonnan három évvel később igazolt a Real Madrid Castillához, melyet három évig erősített, 2010-ben pedig a Mainznak adta kölcsön a csapat, melyet 2013-ig erősített, majd egy évig a Schalke játékosa volt, mielőtt a Hoffenheimhez igazolt volna, melynek öt évig, 2019-ig volt a játékosa, de 2016-ban a Hannoverhez került kölcsönbe.

Szalai a Hoffenheimtől 2019-ben tért vissza korábbi csapatához, a Mainzhoz, ahol újabb három évig játszott, a mögöttünk hagyott idényt pedig az FC Baselnél kezdte, de a svájci klubbal az évad közben szerződést bontott. Szalai Ádám német klucsapataiban összesen 276 Bundesliga-mérkőzésen 54 gólig és 26 gólpasszig jutott.

A 35 éves csatár 86 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, amelyben26-szor volt eredményes, és amelytől tavaly szeptemberben köszönt el.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik