KRASZNAI BENCE
2022.09.21 17:52 Frissítve: 2022.09.21 18:59

Videó: amikor Szalai a magyar futball egyik legdrámaibb beszédét tartotta...

Szalai Ádám szerda délután bejelentette, hogy a jövő hétfői, Olaszország elleni Nemzetek Ligája-találkozót követően visszavonul a válogatottól. Ennek apropóján felidéztük azt az esetet is, amikor 2013 októberében, a Hollandia elleni világbajnoki selejtezőn elszenvedett 8–1-es vereség után kemény kritikával illette a magyar labdarúgást.

 

 
Szalai Ádám bejelentette, visszavonul a válogatottól – hivatalos
84 (+2?) meccs, 25 gól – így íródott Szalai Ádám története

A szomorú emlékű Hollandia–Magyarország (8–1) világbajnoki selejtezőt betegség miatt kihagyó támadó 2013-ban többek között arról beszélt, hogy a magyar szurkolók és a futballszerető emberek húsz éve folyamatosan át vannak verve, a magyar futball már jó ideje nem nevel ki tehetséget, a magyar edzők egymás hátába döfik a kést egy-egy kudarc után. Szalai azt is kifejtette, hogy olyan szövetségi kapitányra van szükség, aki kőkeményen veri a futballisták fejét, és megfelelő szakmai tudással rendelkezik. Az igen feldúltan nyilatkozó csatár listáján még sok-sok kritikai észrevétel sorakozott, íme:

Nyilatkozata miatt az akkor a Győri ETO vezetőedzőjeként dolgozó Pintér Attila kikelt Szalai és állításai ellen, feltéve a kérdést: hiteles személy-e a kritikához a Németországban légióskodó csatár?

Pintért nem sokkal később, 2013. december 19-én kinevezték szövetségi kapitánynak, ami nem sok jót jelentett Szalainak. A két főszereplő igen hűvös, „urazós” nyilatkozatokat tett, „tárgyaltak” is egymással. Pintér 2014. augusztus 28-án kihirdetett válogatott keretébe Szalai nem kapott meghívást, majd utóbbi pár nappal később úgy fogalmazott hivatalos Facebook-oldalán, hogy amíg Pintér irányítja a csapatot, nem kíván a válogatott rendelkezésére állni. Pintér öt meccsen át vezette a válogatottat, majd az őt megbízott szövetségi kapitányként váltó Dárdai Pál első keretében már ismét találkozhattunk Szalai Ádám nevével.

A TÉMÁBAN ÍRTUK
Szalai kiborította a bilit – a teljes nyilatkozata vágatlanul
Pintér Attila kikéri magának Szalai Ádám kritikáját
Bombameglepetés: Pintér Attila a válogatott új kapitánya!
Szalai Ádám lemondta a válogatottságot!
2022.10.05 23:54:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az érzelmes taps, ami az olaszok elleni mérkőzés 75. percében a Puskás Arénában és a televíziók előtt ülők mindegyikéből kitört és lekísérte Szalai Ádámot a pályáról, nem pusztán a középcsatár futballteljesítményének és pályafutásának szólt. Ennél sokkal többet jelentett, annyival többet, hogy azt talán még fel sem tudjuk mérni.

2022.10.04 21:21:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hazai pálya poklában még akkor is csodás lett volna az olaszok elleni futball, ha tíz magyar mezőnyjátékos áll bent a tizenhatoson belül és küzdi ki vérrel, verítékkel, fogcsikorgatással a nulla nullát.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.