I. SZ., MTI 2022.05.20 11:14 Frissítve: 2022.05.20 12:04

Válogatott: óriási az érdeklődés a júniusi mérkőzésekre

A szövetséghez érkezett előzetes megkeresések alapján óriási az érdeklődés a magyar labdarúgó-válogatott júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzései iránt Sipos Jenő, a magyar szövetség (MLSZ) szóvivőjének elmondása szerint.

A németek elleni NL-meccsen lehetnek szurkolók a Puskás Arénában (Fotó: Szabó Miklós)

 

A szóvivő pénteken az M4 Sport Sporthíradójában emlékeztetett arra, hogy pénteken (ma) délelőtt indul a jegyértékesítés a nemzeti együttes harmadik fordulós, németek elleni hazai mérkőzésére, melyre a nyitó napon a szurkolói klub tagjai vásárolhatnak belépőt a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A Puskás Arénában június 11-én sorra kerülő találkozóra 5 és 20 ezer forint közötti áron árulják a jegyeket, ebből a szurkolói klub tagjai húsz százalék kedvezményt kapnak.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese négy júniusi NL-meccséből kettőt játszik hazai pályán, ám a június 4-én esedékes Anglia elleni budapesti mérkőzést korábbi kihágások miatt zárt kapuk mögött kell megrendeznie az MLSZ-nek.

„A jegyigénylésekben érezzük a felfokozott várakozást a szurkolók részéről. Én már nagyon sok barátot veszítettem az elmúlt napokban, mert rengetegen kerestek meg, hogy szerezzek jegyet erre vagy arra a meccsre” – mondta tréfásan Sipos Jenő, érzékeltetve, hogy mennyire várják a drukkerek az NL első osztályának mérkőzéseit, melyeken a világ legjobbjai közé tartozó három csapat, a német, az angol és az olasz válogatott lesz a magyar nemzeti tizenegy ellenfele.

Idegenben szintén kétszer lép pályára az együttes, előbb június 7-én Cesenában az Európa-bajnok olaszok, majd június 14-én Wolverhamptonban az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként.

A külföldi „túrákkal” kapcsolatban Sipos Jenő arra hívta fel a figyelmet, hogy az adott stadion befogadóképességének öt százalékára kap belépőt a magyar szövetség, mely hétfőn 10 órától teszi elérhetővé a jegyértékesítési oldalán keresztül az olaszországi összecsapásra érvényes vouchereket.

Sipos Jenő a műsorban a Bozsik Program keretein belül zajló McDonald's Fair Play Kupa szombati országos döntőjéről is beszélt, melynek Telki ad otthont.

„Szombaton az MLSZ edzőközpontjában ott lesz több száz gyerek az ország különböző régióiból és óvodás kortól a középiskolás gyerekekig bezárólag rúghatják a labdát azokon a pályákon, melyeken a felnőttválogatott is edzeni szokott” – emelte ki a szóvivő, megemlítve, hogy a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nem tudták megtartani az eseményt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.

2022.06.18 21:06:07

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Minden afelé visz, hogy túllépjek nem a tegnapon, hanem már a mán, még akkor is, ha igenis abból kellene táplálkozni. Mégis azt mondom, csak mi tehetünk azért, hogy ez ne így legyen. Hogy azok a fiatalok, akik televízióban látták az angol–magyart, személyesen ott lehessenek a Puskás Arénában az ő magyar–szovjetjükön.

2022.06.17 23:53:29

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mindez azonban kevés lett volna. Nem vitás, hogy az egyértelműen esélytelenebb, gyengébb félnek erőn felüli, rendkívüli teljesítménnyel kell kirukkolnia, szellemi, lelki, fizikai csúcson kell járnia – de mindez még csak a csoda szükséges, ám nem elégséges feltétele. Dávid emberfeletti diadalához Góliát »emberalatti« produkciója is társul.

2022.06.15 22:33:37

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nem tudom, az angolban megvan-e ez a mondás vagy annak variációja, most mindenesetre tökéletesen ideillik: Isten nem ver bottal! A magyar válogatott tagjai ugyanis nem ültek fel semmilyen provokációnak, sőt, megacélozták a szívüket a nemtelen támadások, s ott ütöttek, ahol a legjobban fáj: a pályán. Nincs rá jobb szó, egyszerűen megalázták Angliát a wolverhamptoni 4–0-val.