Az olaszok azt csináltak, amit csak akartak – hatot kaptak U21-eseink

PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (közvetítés)PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2017.10.05. 19:50
null
A lelkes olaszok átgázoltak a mieinken (Fotók: Török Attila)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 6–2-re kikapott az olasz korosztályos nemzeti együttestől a két csapat csütörtök esti felkészülési mérkőzésén, a Szusza Ferenc Stadionban.

 

U21-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉS MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 2–6 (0–5)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion, 600 néző. Vezette: Ocenas (szlovák)
Magyarország: Demjén – Lenzsér (Szivacski, a szünetben), Kecskés Á. (Zachán, 57.), Tóth B. (Gergényi, 66.) – Katona M. (Tóth M., 57.), Vida M. (Szabó B., 66.), Spandler (Szalai A., a szünetben) – Koszta (Kozomán, a szünetben), Szoboszlai (Gazdag, a szünetben), Zsótér (Hinora, 57.) – Bíró B. (Makrai, 57.). Szövetségi edző: Michael Boris
Olaszország: Scuffet – Calabria, G. Mancini (Varnier, 70.), Romagna (Capradossi, 60.), Adjapong (Pezzella, 70.) – Depaoli (Parigni, 60.), Locatelli (Pessina, 60.), Murgia, Chiesa (Orsolini, a szünetben) – Vido (Favilli, 60.), Cutrone (Verde, a szünetben). Szövetségi edző: Luigi Di Biagio
Gólszerző: Makrai (73., 88. – a másodikat 11-esből), ill. Cutrone (17., 25. – a másodikat 11-esből), Chiesa (29., 44.), Depaoli (31.), Orsolini (79.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Miközben a magyar U21-es válogatott olaszok elleni kezdő tizenegyében több NB II-es, vagy éppen az NB I-ben epizódszerepet játszó futballistát is találtunk, addig a vendégcsapatból többen már stabilan olasz élvonalbeli labdarúgónak vallhatják magukat.

A Fiorentinában szereplő Federico Chiesa és a Milan legújabb üdvöskéje, Patrcik Cutrone például egyaránt hat meccsnél és két gólnál jár a Serie A aktuális szezonjában, de Fabio Depaoli is pályára lépett már három találkozón ebben az idényben az olasz élvonalban, a Chievóban. Azért őket emeljük ki, mert egy félidő alatt ők hárman szereztek öt olasz gólt. Chiesa és a rendkívül gyors, a védőink számára követhetetlen Cutrone kettőt is, utóbbi egyet tizenegyesből, plusz volt egy kapufája is.

Óriási volt a két együttes közti különbség. Az olaszok szinte azt csináltak, amit akartak. Lőttek gólt kipattanóból a léc alá; volt találatuk 17 méterről, két védővel szemben (ami ráadásul a kapufáról pattant be); betaláltak szöglet után és eladott labdából is. Az egy félidő alatt kapott öt gól még a mieinkre nézve volt hízelgő, mert lehetett volna hét-nyolc is.

Igazságtalan lenne a magyar csapatból bárkit is külön kiemelni, mert a teljes gárda leszerepelt, de az érthetetlen volt, hogyan vezethették többször is teljesen szabadon a kapunkra a labdát a vendégek. Michael Boris szövetségi edző három belső védős rendszere teljes csődöt mondott, mint ahogy a középpályás védekezésünk is. Ugyanakkor megdöbbentő volt látni, hogy miközben három-négy védő és a kapusunk próbálta feltartóztatni Cutronéékat, a középpályásaink és támadóink tisztes távolságból figyelték, mi történik a kapunk előtt...

A második félidőre az olaszok szövetségi edzője, Luigi Di Biagio megkönyörült rajtunk, lecserélte Chiesát és Cutronét. A mieink pedig négy helyen változtattak, ám aztán a meccs végére az összes mezőnyjátékosunkat lecseréltük.

A korosztály következő, 2019-es kontinenstornájának – San Marinóval karöltve – otthont adó olaszok az 5–0-s előny birtokában már nem erőltették annyira a támadójátékot, az olasz kapus nagy hibáját kihasználva pedig Makrai Gábor révén még szépíteni is tudtunk. A hajrában ezután még egy-egy gól született, előbb Riccardo Orsolini vette be a kapunkat, majd Makrai duplázta meg büntetőből saját maga és a csapat találatainak számát.

Így tehát 6–2-es vereség után és meglehetősen rossz szájízzel utazhatunk a jövő keddi törökországi Eb-selejtezőre, attól függetlenül, hogy az 1. fordulóban Máltát 2–1-re legyőztük.

Ezúttal Szoboszlai Dominik sem tudott segíteni a mieinken
Ezúttal Szoboszlai Dominik sem tudott segíteni a mieinken

 

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

91. perc: Véget ért a mérkőzés, az olaszok 6–2-re kiütötték a mieinket.

90. perc: Egy perc a ráadás a meccs végén.

88. perc: GÓL! BENT VAN A BÜNTETŐ! Makrai Gábor jobbal panenkázta a kapuba a labdát. Finom mozdulat volt, Scuffet a jobb sarok felé vetődött el, így nem háríthatott. 2–6

88. perc: Tizenegyest kaptunk! Szivacski kapott labdát a tizenhatoson belül, majd Capradossi lábában elesett.

86. perc: Majdnem öngól! Orsolini jobb oldali beadását követően Zachán a saját kapuja felé csúsztatott, Demjénnek így ki kellett tolnia a léc alá tartó labdát.

85. perc: Hinora jobb oldali beadása után Scuffet szerezte meg a labdát.

79. perc: GÓL! MEGÉRKEZETT AZ OLASZOK VÁLASZA! Egy bal oldali szöglet után a hosszún Pessina vette át mellel a labdát, majd egy ollózó mozdulattal a kapura húzta azt, lövésébe Riccardo Orsolini tette bele a bal sarkát a kapust megelőzve, így a labda a hálóban kötött ki. 1–6

77. perc: VÉDÉS! Makrai ugrott ki, majd egy visszacselt követően ballal lőtt 13 méterről, Scuffet azonban oldalra nyomta a labdát.

73. perc: GÓL! OTT A SZÉPÍTÉS! Capradossi hazapassza után Scuffet próbálta egy csellel átverni Makrai Gábort, ő azonban elvette tőle a labdát, majd néhány centiről ballal az üres kapuba passzolt. 1–5

73. perc: Egy bal oldali szöglet után Makrai vette át a hosszú oldalon a labdát, majd fölé bombázott.

70. perc: Olasz cserék: Mancini és Adjapong le, Marco Varnier és Giuseppe Pezzella be.

69. perc: Verde vállalkozott lövésre 27 méterről, s ballal nem sokkal lőtt a jobb alsó mellé.

66. perc: Az utolsó két mezőnycseréjét is végrehajtotta a mieink edzője: Vida helyére Szabó Bence érkezett, Tóth Bencét pedig Gergényi Bence váltotta – ezzel a kezdőnkből már csak a kapus, Demjén van a pályán.

60. perc: Az olaszok is négyet cseréltek: Romagna, Vido, Depaoli, Locatelli le, Elio Capradossi, Andrea Favilli, Vittorio Parigini és Matteo Pessina be.

57. perc: Tóth Máté, Hinora Kristóf, Zachán Péter, Makrai Gábor állt be a magyar válogatottba, a pályát Katona, Zsótér, Kecskés és Bíró hagyta el.

55. perc: Zsótér egy jó csel után a kapu mögé küldte a labdát kissé balról.

55. perc: Mancini szabálytalansága után Gazdag maradt rövid ideig a földön a kezdőkörben.

53. perc: Bírót állították meg lesen.

49. perc:Szalai Attila vágta fel Orsolinit, amiért sárga lapot kapott.

46. perc: Az olaszok is változtattak, a két duplázó, Chiesa és Cutrone maradt az öltözőben, helyüket Riccardo Orsolini és Daniele Verde vette át.

46. perc: Michael Boris négyet cserélt a második félidőre: Szalai Attila Spandlert, Korozmán Kevin Kosztát, Gazdag Dániel Szoboszlait, Szivacski Donát pedig Lenzsért váltotta.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a mieink kezdték a második félidőt.

1. FÉLIDŐ

45. perc: Végre vége, a szlovák játékvezető lefújta az első félidőt.

44. perc: ELKÉPESZTŐ, ÚJABB OLASZ GÓL! Lenzsér Vidának szánt, nem túl erős passzára Federico Chiesa csapott le, majd Kecskés mellől ballal, a jobb felső sarokba küldte a labdát. 0–5

42. perc: Három az egy ellen támadtak az olaszok, az üresen érkező Vidónak azonban hosszú volt Chiesa passza.

41. perc:Zsótér Donát volt lesen, majd a sípszó után elrúgta a labdát, így megkapta a meccs első sárga lapját.

40. perc: Calabria néhány igazítás után 15 méterről vállalkozott lövésre, de próbálkozásában nem volt elég erő, így az könnyű zsákmány volt Demjénnek.

38. perc: Vida távoli, kicsit pattogós lövését csak másodjára tudta megfogni Scuffet.

36. perc: Majdnem ott a következő olasz gól... Adjapong lövését kis híján bevédte Demjén, ám végül sikerült javítani, hiszen a gólvonalon megálló labdát elpaskolta a rárontó olasz csatár elől.

36. perc: Chiesa tört be ismét a bal oldalról, de a rövidet jól zárta Demjén, s hárított.

31. perc: GÓL! EZ ÍGY MÁR MOST KIÜTÉS! Demjén előbb bemutatott egy nagy védést, majd a szöglet után egy óriási hibát. A kicsiben elvégzett sarokrúgás után Vido emelte középre a labdát, melyet Demjén nem tudott elütni, így az a hosszún üresen érkező Fabio Depaoli elé került, ő pedig egy lépésről nem is hibázott. 0–4

29. perc: GÓL! HIHETETLEN, EZ IS BENT VAN! Ezúttal Cutrone passza után Federico Chiesa fordult rá a kapura, és hiába állt vele szemben két védő, 17 méterről kapura tudott rúgni, a labda pedig a jobb oldali kapufáról a bal oldalira pattant, onnan pedig a hálóba vánszorgott. 0–3

28. perc: Locatelli néhány csel után elesett a tizenhatoson belül, de ezért nem járt büntető.

25. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Patrick Cutrone jobb belsővel a bal alsó sarokba passzolta a labdát. Demjén a másik irányba vetődött, nem volt esélye. 0–2

24. perc: Tizenegyeshez jutottak az olaszok! Chiesa a bal oldalról húzott befelé, majd a tizenhatoson belül átesett Lenzsér lábán.

24. perc: Chiesa lövése után ismét Tóthban akadt el a labda.

21. perc: VÉDÉS! Vida szerzett labdát erőszakosan, majd 20 méterről, jobbal a bal alsót vette célba, Scuffet azonban leért, és szögletre tolta a labdát.

17. perc: GÓL! VEZETNEK AZ OLASZOK! Chiesa kapott labdát a tizenhatoson belül, majd a bal lábas lövése után Demjén védett. A kipattanóra Patrick Cutrone érkezett a legjobban, a védők későn reagáltak, így egy pattanás után, ballal a léc alá bombázta a labdát. 0–1

12. perc: KAPUFA! Chiesa ugratta ki Cutronét, aki tíz méterről, kissé balról, bal lábbal a bal oldali kapufát találta el, onnan pedig pontosan Demjén kezébe pattant a labda.

11. perc: Locatelli küldött élesen a kapu elé egy jobb oldali szabadrúgást, a veszélyesen érkező labdát azonban eltakarította a magyar védelem.

9. perc: Chiesa tizenhatoson belülről eleresztett lövését akadt el egy magyar játékosban.

6. perc: Cutrone kiszorított helyzetből leadott lövése után Demjén paskolta szögletre a labdát – igaz, lehet, hogy az amúgy is az oldalhálóban kötött volna ki, miután megpattant egy védő lábán.

5. perc: Murgia életerős lövése Tóth arcában akadt el, a mieink védőjét ápolni is kellett, ám kis orvosi segítség után felkelt, és a saját lábán hagyta el a pályát.

4. perc: Zsótér tekert hiába a kapuba, előtte már szabálytalankodott Adjaponggal szemben.

3. perc: Zsótér felívelése után Kecskés kezéről pattant le a labda, így szabadrúgást kaptak az olaszok.

Nagyjából 600 néző van a Szusza Ferenc Stadionban.

A mieink piros-fehér-zöldben, az olaszok pedig fehér felsőben és kék nadrágban léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A Juventus kölcsönjátékosaként a Serie A-ban szereplő Crotonéban játszó Rolando Mandragora a bemelegítés alatt megsérült, így ő kikerült a vendégek kezdőjéből.

A tervek szerint az olaszok elleni minden mezőnyjátékos lehetőséget kap majd, és a meccsen, valamint az edzéseken nyújtott teljesítmények alapján áll össze a törökök elleni kezdőcsapat.

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Magyarország–Olaszország U21-es válogatott felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk!

A mieink a törökök elleni idegenbeli Eb-selejtezőre készülnek, amelyet október 10-én, magyar idő szerint 17 órától rendeznek meg Isztambulban.

Michael Boris csapata győzelemmel kezdte a 2019-es kontinensviadal selejtezőjét: Gyirmóton Lenzsér Bence ráadásban szerzett góljával 2–1-es sikert aratott Málta felett.

Az olaszoknak nem kell selejtezniük, hiszen San Marinóval karöltve házigazdái lesznek a 2019-es Európa-bajnokságnak (a miniállamnak viszont részt kell vennie a selejtezőben, így az ő helyük egyáltalán nem biztos a tornán).

„A szeptemberi mérkőzéseink nemcsak azért voltak sikeresek, mert a németek és a máltaiak ellen is győzni tudtunk, hanem azért is, mert nagyszerű közösség alakult ki a másfél hetes összetartás alatt– mondta az mlsz.hu-nakMichael Boris, a mieink szövetségi edzője.–Jó volt látni, hogy a játékosok mosolyogva, jó hangulatban érkeztek meg az edzőtáborba, láthatóan örültek, hogy ismét látják egymást és közösen dolgozhatnak a válogatottban. Van néhány új ember is a keretben, de az első két nap alapján úgy gondolom, nem lesz nehéz dolgunk a beépítésükkel. Két erős válogatott vár ránk, természetesen a törökök elleni Eb-selejtező lesz a fontosabb, ám Olaszországot is le szeretnénk győzni. Két ellenfelünk hasonló taktikai felállást alkalmaz, ezért az olaszok elleni összecsapás jó felkészülési lehetőség a jövő heti tétmérkőzésre.”

„Minden meccset komolyan kell venni, még edzésen, az egymás közötti játékot is. Mindig ugyanolyan hozzáállást szeretnék: függetlenül attól, hogy gyakorlómérkőzést játszunk, vagy pontokért lépünk pályára, ugyanazt a tüzet akarom látni– fogalmazott Luigi Di Biagio, az olasz korosztályos együttes trénere.– Csak így válhat valakiből nagy futballista. El kell bírni a terhet még akkor is, ha nyolcvanezer néző előtt lépsz pályára a Bernabéuban.”

„Szükségünk van az ilyen mérkőzésekre, ugyanis a keretből többen nem jutnak rendszeres játéklehetőséghez a klubjukban– tért át konkrétan a magyar válogatott elleni csütörtöki találkozóra az olasz tréner.– A realitás az, hogy többen csak kispadoznak a Serie A-ban, egy ilyen meccsen viszont megmutathatják, mit tudnak, mennyire állnak készen.”

A magyar U21-es válogatott kerete
Kapusok:
Bukrán Erik (Diósgyőri VTK), Demjén Patrik (MTK Budapest), Megyeri Gábor (Nyíregyháza Spartacus)
Védők:Lenzsér Bence (Paksi FC), Zachán Péter (Paksi FC), Kecskés Ákos (Termalica Nieciecza – Lengyelország), Tóth Bence (Videoton FC), Szalai Attila (Mezőkövesd)
Középpályások:Hinora Kristóf (Nyíregyháza Spartacus), Katona Máté (MTK Budapest), Szivacski Donát (Vasas FC), Vida Máté (Vasas FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Szoboszlai Dominik (Liefering – Ausztria), Tóth Máté (Szombathelyi Haladás), Zsótér Donát (Újpest FC), Szabó Bence (Videoton FC)
Támadók:Koszta Márk (Mezőkövesd), Korozmán Kevin (MTK Budapest), Bíró Bence (Vitória Guimaraes – Portugália), Makrai Gábor (Diósgyőri VTK)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik