U18: válogatottunk két góllal megverte Szlovákiát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.20. 11:45
A magyar U18-as válogatott 2–0-ra legyőzte a szlovákokat a csehországi Jezek-tornán, ezzel második helyen végzett csoportjában, és szombaton a nyolccsapatos torna harmadik helyéért lép pályára Japán korosztályos csapata ellen.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a Václav Jezek-emléktorna első két játéknapján a mieink olyan meccseken szenvedtek vereséget, amelyekben bőven benne volt egy jobb eredmény is, a harmadik játéknapon azonban végre kijött a lépés, és már az eredmény is passzolt a pályán mutatott teljesítményhez.

A Németh Antal vezette együttes a szlovákok ellen lépett pályára, és bár az első negyedórában az ellenfél játszott aktívabban, szép lassan átvettük az irányítást, helyzeteket dolgoztunk ki, a szlovákok kapusának kétszer is bravúrt kellett bemutatnia, hogy megóvja csapatát a kapott góltól.

A második félidőben már egyértelmű volt a mieink fölénye, és az 55. percben megszereztük a vezetést is, Palincsár Martin egy szép kombináció végén, a tizenhatoson kívülről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1–0). Az egygólos győzelemmel a negyedik helyen végeztünk volna a csoportban, a kétgólos siker viszont második helyet ért, ezért fontos volt, hogy előnyben is támadjon a csapat.

Bő tíz perccel a vezetés megszerzése után, egy labdaszerzést követően Németh Gergő fordult kapura, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2–0). A hajrában hiába próbáltak újítani a szlovákok, a mieink magabiztosan őrizték meg előnyüket, és 2–0-ra megnyerték a találkozót. A magyar válogatott sikerével a csoport második helyén végzett, és szombaton délelőtt a másik kvartett másodikjával, a japán válogatottal meccsel a torna bronzérméért.

„Nagyon küzdős, hajtós meccset játszottunk, mindkét csapat próbálta ráerőltetni akaratát a másikra –- mondta Németh Antal a találkozó után az mlsz.hu-nak. – Eleinte ez a szlovákoknak sikerült, ők veszélyeztettek többet, de hamar kiegyenlítetté vált a meccs, majd mi vettük át az irányítást. A második félidőben megérdemelten szereztünk két gólt, és végül elértük célunkat, a harmadik helyért játszhatunk szombaton. Boldogak vagyunk, hogy sikerült bizonyítanunk: több van a csapatban, mint amit az első két mérkőzés eredménye mutatott. A célunk most az, hogy Japán ellen is hasonló játékkal és eredményességgel futballozzunk.”

U18-AS VÁLOGATOTT
VÁCLAV JEZEK-EMLÉKTORNA
Magyarország–Szlovákia 2–0

Magyarország: Bese Balázs – Adorján Gergő, Virág Ákos (Schafer András, 70.), Berdó Máté, Gajda Márkó – Lustyik Levente, Németh Gergő – Bévárdi Zsombor (Nyéki Márk, 60.), Palincsár Martin (Rabatin Richárd, 82.), Bolla Bendegúz (Gergye Dániel, 82.) – Szabó Levente
G: Palincsár Martin, Németh Gergő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik