NL: Örülök, hogy Rossival jól teljesít a magyar válogatott – Mancini

Vágólapra másolva!
2022.09.25. 18:54
null
Roberto Mancini nehéz mérkőzésre számít a magyarok ellen (Fotó: Árvai Károly)
A Nemzetek Ligája A-ligájában a bennmaradást már kiharcoló magyar válogatott Olaszország ellen a csoportelsőséget is megszerezheti – egy döntetlennel is. A mieink után az olasz válogatott is megtartotta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját, méghozzá Roberto Mancini szövetségi kapitány és a Chelsea sztárja, Jorginho részvételével.

Az olasz újságírók rögtön arról faggatták Roberto Mancinit, mit szól ahhoz, hogy Ciro Immobile sérülés miatt nem tartott velük Budapestre.

„Mindent megtett, hogy velünk maradjon, megpróbált helyrejönni, de ma reggel úgy kellett döntenünk, hogy otthon hagyjuk. Nem akartunk kockáztatni, nagyon sajnálom.”

Honfitársai arra próbáltak utalni, hogy Immobile hiánya visszavezethető-e a klubok és a válogatott konfliktusára, de Mancini erre már kitérő választ adott.

Ezután a Nemzeti Sport arról kérdezte: mit gondol arról, hogy a magyar válogatott vezeti a csoportot, illetve emlékszik-e még arra, amikor 1991-ben a Sampdoria játékosaként 2–1-es vereséget szenvedett a Honvédtól?

„Nagyon is jól emlékszem, de arra is, amikor a visszavágón három nullra nyertünk” – válaszolta, majd kollégánk rögtön kijavította, hogy valójában 3–1 lett a meccs vége.

„Igaz, három egy. Magyarországon sosem egyszerű játszani. Örülök, hogy a magyar válogatott kiválóan szerepelt az Eb-n és a Nemzetek Ligájában is. A korábbi csapattársam a szövetségi kapitány, aki kiváló munkát végez, tényleg örülök neki.”

A csoportgyőzelem esélyeiről elmondta: 50-50 százalékot ad a két válogatottnak.

„Nyílt csata lesz, simán benne van a döntetlen is. Örülök, hogy sor kerül rá, mert kiváló meccs lesz szép játékkal, a magyarok is mindent meg fognak tenni a győzelem elérése érdekében. Támadnunk kell, ugyanakkor védekeznünk is, hiszen a magyar válogatott hetvenezer szurkoló előtt biztosan győzelemre fog játszani. Nyugodtnak kell maradnunk.”

Kérdésre válaszolva hozzátette: nem tudna egyetlen magyar játékost sem kiemelni, mert az egész csapat nagyon jól működik együtt.

Mancini után a Chelsea sztárja, Jorginho következett.

„Ezt a meccset hasonlóan kell megközelíteni, mint az angolok ellenit. Nehéz lesz, úgyhogy tisztelettel, alázattal kell hozzáállni. A magyar válogatott jól teljesített eddig, de igyekszünk majd a várható atmoszférát átfordítani a mi javunkra, hogy nekünk is megadja azt a pluszt, ami kellhet a sikerhez.”

A Nemzeti Sport arra volt kíváncsi: mit szól ahhoz, hogy az angolokat és a németeket is legyőzték a mieink.

„Engem nem lepett meg, mert már egy ideje jól teljesít a magyar válogatott, főleg ebben a stadionban. Nekünk is nagyon nehéz ellenfél lesz.”

AZ OLASZ VÁLOGATOTT VASÁRNAP ESTI EDZÉSÉN JÁRTUNK

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK – Ausztria), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (ZTE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahçe – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin – Németország), Styles Callum (Millwall FC – Anglia) , Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)

AZ OLASZ VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Gianluigi Donnarumma
(Paris Saint-Germain), Alex Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lazio), Guglielmo Vicario (Empoli)
Védők: Francesco Acerbi (Internazionale), Alessandro Bastoni (Internazionale), Leonardo Bonucci (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Internazionale), Emerson Palmieri (West Ham United), Federico Gatti (Juventus), Luiz Felipe (Real Betis), Pasquale Mazzocchi (Salernitana), Rafael Toloi (Atalanta)
Középpályások: Nicolo Barella (Internazionale), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Lorenzo Pellegrini (Roma), Tommaso Pobega (Milan), Sandro Tonali (Milan)
Támadók: Matteo Cancellieri (Lazio), Wilfried Gnonto (Leeds United), Vincenzo Grifo (Freiburg), Matteo Politano (Napoli), Giacomo Raspadori (Napoli), Gianluca Scamacca (West Ham United), Alessio Zerbin (Napoli)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4.:
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7.: Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Június 11.: MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Június 14.: Anglia–MAGYARORSZÁG 0–4
Szeptember 23.:
Németország–MAGYARORSZÁG 0–1
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 8–3 5 10
2. Olaszország 5 2 2 1 6–7 –1 8
3. Németország 5 1 3 1 8–6 2 6
4. Anglia5231–7–62
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik