Magyar–szlovák: „Csodálatos volt a légkör Budapesten”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.10. 16:03
null
A szlovák házelnököt lenyűgözte a Groupama Aréna atmoszférája (Fotó: Tumbász Hédi)
Felejthetetlen atmoszférát és csodálatos környezetet emlegetett a szlovák parlament házelnöke, Andrej Danko a Magyarország–Szlovákia (1–2) Európa-bajnoki selejtezőt követően. Orbán Viktor miniszterelnök elismerte: az ellenfél jobb teljesítményt nyújtott a Groupama Arénában a kiélezett helyzetekben.

 

A TA3 szlovák hírcsatornának sikerült megszólaltatnia a hétfő esti Eb-selejtező után még a Groupama Arénában Andrej Danko szlovák házelnököt, valamint Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét.

„Szeretnék köszönetet mondani Orbán úrnak a csodálatos légkörért. A közönség valóban kitett magáért – mondta Andrej Danko házelnök a TA3 hírcsatornának a lefújást követően. – Büszke vagyok arra, hogy sikerült győznünk, ráadásul ilyen erős légkörben és csodálatos futballkörnyezetben. És úgy, ahogyan ezt elmondtam, Orbán Viktor ennek az arénának köszönhetően olyan atmoszférát alakított ki, amit nem felejtek el egy életre. Köszönöm a magyarországi barátainknak.”

„Hát elszúrtuk. Oda-vissza megvertek bennünket a szlovákok, ehhez nem lehet semmit sem hozzátenni. Az ilyen mérkőzések a pályán dőlnek el kiélezett helyzetekben, és a kiélezett helyzetekben Önök, vagyis a szlovák válogatott jobb volt” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a TA3 hírcsatornának.

EB-SELEJTEZŐ
E-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Szlovákia1–2 (0–1)

Budapest,
Groupama Aréna,22 000néző.Vezette:Mateu Lahoz (spanyol)
MAGYARORSZÁG:Gulácsi – Lovrencsics Gergő (Bese, 30.), Baráth, Orbán, Kádár – Kleinheisler (Holender, 85.), Nagy Ádám (Pátkai, 65.) – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai Ádám.Szövetségi kapitány:Marco Rossi
SZLOVÁKIA:Dúbravka – Satka, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka (Gregus, 85.), Lobotka, Hamsík – Rusnák, Bozeník (Duris, 77.), Mak (Haraslín, 86.).Szövetségi kapitány:Pavel Hapal
Gólszerző:Szoboszlai (50.), ill. Mak (40.), Bozeník (56.)
Kiállítva:Baráth (a lefújás után)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Azerbajdzsán–Horvátország 1–1

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország531110–5+510
2. Szlovákia5329–7+29
3. MAGYARORSZÁG5327–6+19
4. Wales4224–406
5. Azerbajdzsán5145–13–81

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik