FTC: állami támogatással újították fel Nagy András tuniszi síremlékét

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.12.16. 13:25
null
Fotók: Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar állami támogatással újították fel Nagy András korábbi tunéziai szövetségi kapitány sírhelyét Tuniszban – derült ki Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-posztjából. A politikus személyesen koszorúzta meg a síremléket. Az 1920-ban, Erdélyben született futballista 1997-ben, 76 esztendősen hunyt el. Játékosként idehaza a MÁVAG és az FTC színeiben szerepelt, majd 1945-ben a Bayern Münchenhez került. Később Franciaországban és Spanyolországban játszott, többek között szerepelt az Olympique Marseille-ben és az UD Las Palmasban is.

Nagy András a magyar labdarúgó-válogatottban háromszor szerepelt. Támadóként és fedezetként egyaránt bevethető játékos volt.

Idehaza az FTC-vel kettő, légiósként az OM-mel egy bajnoki címet nyert.

A hatvanas években az Egyesült Államokban kezdte edzői karrierjét, majd 1969-ben került Tunéziába, ahol a Club Africain edzője lett. A csapatot három különböző etapban is irányította, kétszer kupát, kétszer nemzeti bajnokságot nyert vele. 1974 és 1975 között Tunézia szövetségi kapitánya is volt.

Az edzőséggel 66 esztendősen hagyott fel, ám ezt követően is maradt Tuniszban, ahol 76 éves korában, 1997 szeptemberében hunyt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik