P. K. 2016.05.21 08:30 Frissítve: 2016.05.21 09:28

Európa-hírű menedzser vinné külföldre Storck újoncát

A Nemzeti Sport Online a Magyarország–Elefántcsontpart mérkőzés alatt úgy értesült, hogy a válogatottban ezen a találkozón debütáló Sallai Roland (Puskás Akadémia) a közelmúltban szerződést kötött a szerb Vlado Lemics fémjelezte Európa-hírű játékosügynökséggel, amely korábban Dzsudzsák Balázs, legutóbb pedig Balogh Norbert külföldre szerződésében is fontos szerepet játszott. A felcsúti középpályás a pénteki meccs után megerősítette információnkat.

Sallai Roland csereként mutatkozott be tegnap a magyar válogatottban (Fotó: NS-archív/Földi D. Attila)

 

KI IS AZ A SALLAI ROLAND?
285 gólt szerző támadó a Puskás Akadémiában

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a nyáron a Vlado Lemics fémjelezte Európa-hírű ügynökség közreműködésével szerződhet külföldre a Puskás Akadémia tehetsége, a 19. életévét május 22-én betöltő, immár egyszeres felnőtt válogatott Sallai Roland.

„Úgy gondolom, hogy miután Balogh Norbertnek is ő intézte az ügyeit, bizonyítottan jó és elismert menedzserről van szó. Remélem, Balogh Norbiéhoz hasonló lehetőséghez tud juttatni, és azután már csak rajtam áll, hogy tudok-e azzal élni, bizonyítani. Egyeztetések már folynak a jövőmmel kapcsolatban, de ezekről nem beszélhetek. Annyit elárulhatok, hogy szeretném külföldön folytatni a pályafutásomat” – erősítette meg információnkat Sallai.

 AJÁNLÓ
Az Eb-ellenfelek: Ausztria, Izland, Portugália – MENETREND, SORSOLÁS, RÉSZTVEVŐK – Eb-adatbank
 FELKÉSZÜLÉSI KÖRKÉP

Mint ismert, Balogh Norbert a télen több mint kétmillió euróért igazolt a szerb menedzser közreműködésével a DVSC-től a Palermóhoz. Vlado Lemics a korábbi Real-sztár, majd később sportigazgató Predrag Mijatovics sógora, számos emlékezetes üzlet kötődik a nevéhez Európában.

Korábban Lemics Dzsudzsák Balázs eindhoveni megállapodásában is közreműködött ugyanúgy, mint például Royston Drenthe, Klaas-Jan Huntelaar, legutóbb pedig Luka Modric Real Madridhoz igazolásában. Ugyanakkor hozzá kötik például Samuel Eto’o szerződését az Anzsi Mahacskalához, de szoros kapcsolatban áll a Chelsea-vel is, nagyon jóban van a „kékek” távozó menedzserével, Guus Hiddinkkel.

Már beszámoltunk róla, hogy a tavasszal a Basel is figyelte a nagy tehetségnek tartott Sallait, de valószínűsíthető, hogy más klubok is érdeklődnek iránta. A támadó középpályás egyébként sikeresnek ítélte meg a bemutatkozását, nagy öröm volt számára, hogy lehetőséget kapott Bernd Storck szövetségi kapitányól, és annak ellenére, hogy fárasztó hetet töltött a válogatott ausztriai edzőtáborában, már alig várja a jövő heti folytatást.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–ELEFÁNTCSONTPART 0–0
Budapest,
Groupama Aréna, 19 900 néző. Vezette: Vlado Glodjovics (Vladimir Jovanovics, Vladimir Csadjenovics – szerb)
MAGYARORSZÁG: Király G. (Gulácsi, a szünetben) – Fiola, Juhász R., Lang, Kádár – Nagy Á. (Böde, 70.), Pintér Á. – Gyurcsó (Nikolics, 64.), Kleinheisler (Gera, a szünetben), Dzsudzsák (Vida, 89.) – Szalai Á. (Sallai R., 79.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
ELEFÁNTCSONTPART: Gbohouo – Bagayoko, Bailly, L. Koné, Kanon (Bamba, 75.) – Seri, Diomandé (Kessié, a szünetben), S. Kalou (Konaté, 67.) – Gradel (T. Touré, 66.), Kodija (Sio, 85.), Angban (N’Guessan, 89.). Szövetségi kapitány: Michel Dussuyer

 REAKCIÓK
Bernd Storck: Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen meccset játszottunk Afrika bajnokaival
 Michel Dussuyer: Az első félidővel nem voltam elégedett
 Nagy Ádám erőnlétben még érzett hiányosságokat
 Király Gábor: A finomítások és a dinamika, a gyorsaság csak most jön
Nikolics Nemanja: Megértem, hogy fáj neki, én ezen csak jót nevettem
Dzsudzsák Balázs: Ilyen terhelés után le a kalappal!
Gulácsi Péter: Részben sikerült modellezni a portugálokat
 Gyurcsó Ádám: Ez egy jó alap az Eb-re
A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
 Budapest, május 20.: Magyarország–Elefántcsontpart 0–0
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG

 

2021.07.20 14:03:05

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Noha a magyar futballválogatott gyengélkedett, a vezetők nem mondták le a brazilok riói meghívását.

2021.07.15 22:41:39

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mészöly Kálmánban mintha a tárt karú szeretet hajlamát, s a fékezhetetlen – nem rossz értelemben vett! – „dúvadságot” gyúrta volna össze a Teremtő, ami így egyben a lebírhatatlan életörömöt, életakaratot mutatja nekünk.

2021.07.15 22:14:35

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy csakhamar kettő lesz az egyből.

2021.07.14 23:11:43

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Tökéletesen behatárolható a profi labdarúgásban betöltött szerepe.