Válogatott: Büszkék lehetünk, nagyon jó teljesítmény volt – Storck

Vágólapra másolva!
2016.05.20. 20:27
null
Az első félidőben mi irányítottuk a játékot (Fotó: Hegedüs Gábor)
A Magyarország–Elefántcsontpart (0–0) felkészülési mérkőzés után a vendégeket irányító Michel Dussuyer és a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, különösen, amit az első félidőben mutattunk. Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen meccset játszottunk Afrika bajnokaival" – kezdte értékelését Bernd Storck.

A szövetségi kapitány hozzátette, több mindent kipróbáltak a meccsen, a második félidőben talán egy kicsit kiütközött a fáradtság a csapaton, hiszen kemény felkészülési időszak közben érkezett erre a meccsre a csapat. Ezért a második félidő hajrájában már az volt a cél, hogy masszívvá tegyük a középpályát, hogy a döntetlent mindenképp elérjük, mert ezt nagyon megérdemelte a csapat. Előtte azonban a támadójátékot is erősíteni próbálta Nikolics Nemanja csapatba állításával, illetve azzal, hogy átálltunk 4–4–2-es hadrendre.

A szakember elmondta, örül neki, hogy Vida Máté és Sallai Roland személyében tehetséges fiatalokat is ki tudtunk próbálni és beszélt Szalai Ádámról is.

„Nem szeretném egyenként értékelni a játékosokat. Mindenki próbálta magából kihozni a maximumot. Szalai is jól kezdett, volt helyzete is, de nem volt szerencséje, ugyanakkor volt nagy mentése is. Hozzá kell tenni, hogy több játékosnál hiányzott a megfelelő meccsterhelés az elmúlt időben. Említhetjük Szalai mellett Dzsudzsák Balázst is, vagy éppen a sérülés után visszatérő Nagy Ádámot. Ezeket figyelembe véve ez egy nagyon jó teljesítmény volt a csapattól" – hangsúlyozta Storck, aki a szurkolóknak is köszönetet mondott a biztatásért.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20.: Magyarország–Elefántcsontpart 0–0
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG

„Jó barátságos meccset láthattunk, annak ellenére, hogy nem született gól. Talán mindkét csapat figyelembe vette, hogy nagyobb feladatok várnak rá a jövőben. Magyarország az Eb-re készül, mi pedig Gabon ellen. Az első félidővel nem voltam elégedett, de egyébként mindenki jól végezte a dolgát – nyilatkozta a meccs után Elefántcsontpart szövetségi kapitánya, Michel Dussuyer.

A szakembertől a Nemzeti Sport Online azt tudakolta, szerinte hány százalékát nyújtotta a csapata ahhoz képest, amit valójában, a legerősebb összeállításában tud, mind játékban, mind motivációban.

„Ez túlságosan matematikai kérdés. Mi sok fiatal játékost bevetettünk ezen a találkozón, akiknek még rutinra van szükségük, mert átalakulóban van a csapat, de mint említettem, alapvetően elégedett vagyok a látottakkal" – válaszolta egy hamiskás mosoly kíséretében Dussuyer.

 

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–ELEFÁNTCSONTPART 0–0
Budapest,
Groupama Aréna, 19 900 néző. Vezette: Vlado Glodjovics (Vladimir Jovanovics, Vladimir Csadjenovics – szerb)
MAGYARORSZÁG: Király G. (Gulácsi, a szünetben) – Fiola, Juhász R., Lang, Kádár – Nagy Á. (Böde, 70.), Pintér Á. – Gyurcsó (Nikolics, 64.), Kleinheisler (Gera, a szünetben), Dzsudzsák (Vida, 89.) – Szalai Á. (Sallai R., 79.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
ELEFÁNTCSONTPART: Gbohouo – Bagayoko, Bailly, L. Koné, Kanon (Bamba, 75.) – Seri, Diomandé (Kessié, a szünetben), S. Kalou (Konaté, 67.) – Gradel (T. Touré, 66.), Kodija (Sio, 85.), Angban (N’Guessan, 89.). Szövetségi kapitány: Michel Dussuyer

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik