Szlovénia, Montenegró és Norvégia a mieink futsal Eb-selejtezős csoportjában

Vágólapra másolva!
2024.05.30. 18:25
A magyar válogatott (Fotó: Kovács Péter)
Szlovéniával, Montenegróval és Norvégiával szerepel azonos csoportban a magyar férfi futsalválogatott az Európa-bajnoki selejtezőben.

 

A csütörtöki sorsolás után a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja azt írta, hogy a mérkőzéseket decembertől áprilisig rendezik. Az első helyezettek kijutnak a 2026-os litván-lett közös rendezésű kontinensviadalra, míg a maradék négy helyről a tíz csoport nyolc legjobb második helyezettjének oda-visszavágós rájátszása dönt majd.
Szlovénia a tizedik helyen áll az európai ranglistán, a magyar válogatott a 19., Montenegró a 29., Norvégia a 35. helyet foglalja el. A magyar válogatott az előző két Európa-bajnokságra nem jutott ki, legutóbb 2016-ban volt tagja az Eb-mezőnynek.

„Úgy gondolom, összességében kedvező sorsolást kaptunk, de egyáltalán nem könnyű a csoportunk. Ma már nincsenek könnyű mérkőzések válogatott szinten, egyre kiegyensúlyozottabb az európai mezőny, ezt az eddigi felkészülési meccseink is bizonyították” – mondta Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány.

Hozzátette, legalább a rájátszást érő második helyet mindenképpen el kell érniük, de mindent megtesznek a csoportelsőség elérése érdekében.

Ugyancsak csütörtökön tartották a női futsal-világbajnokság selejtezőjének sorsolását. A magyarok a bosnyák, a fehérorosz és a norvég válogatottal találkoznak október végén Bosznia-Hercegovinában. A csoportból egy csapat jut be a rájátszásba. Az első hivatalos női futsal-vb-nek jövőre Fülöp-szigetek ad otthont.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik