Női NL: Kaján szögletből szerzett góljára öt találattal válaszoltak a belgák

Vágólapra másolva!
2024.02.27. 22:01
IMAGO/BelgaWullaert és Janssens szállította a belga gólokat (Fotó: Imago Images)
A női labdarúgó Nemzetek Ligája osztályozós párharcának második meccsén Belgium – akárcsak az első mérkőzésen – 5–1-es győzelmet aratott Magyarország felett, és az A-ligában maradt.

 

Micsoda gól volt! Igaz, Felcsúton 5–1-re nyertek a belgák, így nem sok reménye volt a magyar női válogatottnak a Nemzetek Ligája-rájátszásban, de volt minek örülni: Kaján Zsanett, a Fiorentina 25 éves játékosa jobbról ballal végzett el szögletet, és szenzációs mozdulattal a kapu hosszú, jobb oldalába tekert! Ezzel, akárcsak az első összecsapáson, a mieink szereztek vezetést, és nem sokkal később ismét szögletből veszélyeztettek, de a lecsorgó labdát Kovács Laura négy méterről a kapu fölé lőtte. A szünet előtt érkezett a válasz: Tessa Wullaert, a Manchester City korábbi játékosa balról cselezett befelé, és jobbal a bal sarokba csavart – klasszis mozdulat volt ez is.

A támadó a szünet után duplázott, majd a csereként beálló Jill Janssens is, így ugyanúgy alakult a leuveni mérkőzés, mint a felcsúti: a magyarok vezető góljára öt belga érkezett. Összesítésben 10–2, Belgium az A-ligában maradt, a mieink pedig a B-ben.

NŐI NEMZETEK LIGÁJA
OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
Belgium–Magyarország 5–1 (1–1)
Leuven, 3000 néző. Vezette: Ivana Martincic (horvát)
BELGIUM: Lichtfus – Cayman, Tysiak, De Caigny, Kees, Deloose (Philtjens, 66.) – Eboa (Ampoorter, 60.), Vanhaevermaet (Teulings, 69.), Detruyer (Delacauw, a szünetben) – Wullaert, Blom (Janssens, a szünetben). Szövetségi kapitány: Ives Serneels
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Kovács L., Turányi, Németh H., Nagy F. (Vachter, 79.) – Csiszár, Papp – Zeller, Süle (Pápai E., 58.), Szabó V. – Kaján (Siber, 79.). Szövetségi kapitány: Margret Kratz
Gólszerző: Wullaert (44., 54., 57. – a másodikat 11-esből), Janssens (74., 79.), ill. Kaján (26.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik