Válogatott: A magyarok bíznak magukban, jó a csapatszellemük – Sztojkovics

PUSZTAI VIOLA (Belgrád)PUSZTAI VIOLA (Belgrád)
Vágólapra másolva!
2023.09.06. 14:47
null
Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány jó véleménnyel van a mieinkről (Fotó: Szabó Miklós)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/a-magyar-labdarugo-valogatott-szerdai-napja-belgradban-fotok-szabo-miklos--7181" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK! </strong></a>
A csütörtöki, magyarok elleni Európa-bajnoki selejtező előtt megtartotta sajtótájékoztatóját a szerb labdarúgó-válogatott. Az újságírók kérdéseire Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány és Dusan Tadics válaszolt. 

Dragan Sztojkovics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya a következőket mondta.

„Nagyon elégedett vagyok a felkészüléssel, a játékosok motiváltak, pozitívak, mosolyogva jöttek az edzőtáborba és ami a legfontosabb, mindenki egészségesen várja a magyarok elleni mérkőzést. Taktikai szempontból teljesen felkészültünk, kielemeztük a saját és az ellenfél játékát is, maximálisan készen állunk a holnapi találkozóra.Tudjuk, hogy milyen fontos ez a meccs, ennek tükrében lépünk pályára. Tiszteljük a magyar válogatottat, látjuk, milyen fejlődésen ment keresztül az évek során, de a saját minőségünkkel is tisztában vagyunk, ezért nagy csatát várunk a találkozótól. Azonban mivel még sok mérkőzés van hátra, nem nevezném kulcsfontosságúnak.

Hozzátette, a Marco Rossi által alkalmazott rendszer jól működik, jönnek az eredmények és ezért megnőtt az önbizalma a magyar válogatottnak. Bíznak magukban, tudják, hogy képesek meglepetést okozni, és ez régen nem volt így. Emellett olyan játékosaik vannak, mint Szoboszlai Dominik, aki vezére a csapatnak, vagy Kerkez Milos, Szalai Attila, de még sorolhatná a neveket.

„A csapatszellem a nagy erősségük, egy érett csapat benyomását keltik a pályán.”

A szerb szövetség a kapitány Sztojkovics mellett a játékosok közül Dusan Tadicsot, a válogatott középpályását delegálta a sajtótájékoztatóra, aki elmondta, minél több pontot szeretnének gyűjteni csütörtökön.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZERDAI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA
Nego: A szurkolóink nélkül is megteszünk mindent a győzelemért

„Valóban a szerb és a magyar csapat a csoport két favoritja, ez látszik a tabella állásából is. Arra fókuszálunk, hogy minél több pontot szerezzünk csütörtökön és közelebb kerüljünk a célunkhoz, az Európa-bajnoksághoz. Nemrég találkoztunk a magyarokkal a Nemzetek Ligájában, akkor átengedtünk nekik az irányítást, és ki is kaptunk 1–0-ra. De mióta Sztojkovics a szövetségi kapitány, olyan futballt játsszunk, amiben mi irányítunk, és ez a terv a soron következő mérkőzésen is.

A Fenerbahce légiósa beszélt arról is, hogy sajnálja, hogy nem játszhatott már együtt Szalai Attilával, de úgy gondolja, védőnk jó döntést hozott, amikor a Hoffenheimhez igazolt. Tovább fog fejlődni a Bundesligában és ez a magyar válogatottnak is hasznára lesz.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ

G-CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 7., csütörtök

20.45: Szerbia–Magyarország
18.00: Litvánia–Montenegró
Szabadnapos: Bulgária

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország 3 2 1 5–0 +5 7
2. Szerbia 3 2 1 5–1 +4 7
3. Montenegró 3 1 1 1 1–2 –1 4
4. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2
5. Litvánia 3 1 2 1–5 –4 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SZEPTEMBERI MÉRKŐZÉSEKRE
KAPUSOK:
Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország),Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencváros)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

A SZERB VÁLOGATOTT KERETE A MIEINK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
KAPUSOK: Vanja Milinkovics-Szavics (Torino), Predrag Rajkovics (Mallorca), Djordje Petrovics (New England Revolution), Borisz Radunovics (Cagliari)
VÉDŐK: Nikola Milenkovics (Fiorentina), Sztrahinja Erakovics (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilla), Milos Veljkovics (Werder Bremen), Sztrahinja Pavlovics (Red Bull Salzburg), Szrdjan Babics (Szpartak Moszkva), Filip Mladenovics (Panathinaikosz)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Andrija Zsivkovics (PAOK), Nemanja Radonjics (Torino), Nemanja Makszimovics (Getafe), Uros Racsics (Sassuolo), Ivan Ilics (Torino), Filip Kosztics (Juventus), Dusan Tadics (Fenerbahce), Lazar Szamardzsics (Udinese), Sztefan Mitrovics (Crvena zvezda), Szergej Milinkovics-Szavics (Al-Hilal)
TÁMADÓK: Alekszandar Mitrovics (Al-Hilal), Dusan Vlahovics (Juventus), Luka Jovics (Milan)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Dragan Sztojkovics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik