Utánpótlás: az U17-es magyar válogatott 3–3-as döntetlent játszott Portugáliával

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 21:26
null
Hatgólos döntetlen a portugálok ellen (Fotó: MLSZ)
A magyar U17-es labdarúgó válogatott 3–3-as döntetlent játszott Portugáliával csütörtökön, a balmazújvárosi felkészülési mérkőzésen.

Ilyen rangost mezőnyt nehéz összeverbuválni utánpótlástornára: Magyarország – mint a jövő évi U17-es Európa-bajnokság házigazdája – Portugáliát, Spanyolországot és Hollandiát látja vendégül két rendező városban, Debrecenben és Balmazújvárosban.

A mieink házigazdaként már biztosan ott vannak a 2023-as Eb mezőnyében, a torna másik három résztvevője pedig majd az elitkörben csatlakozik a kvalifikációs sorozathoz, amelynek előselejtezőit ezen a héten rendezik.

A Belvon Attila edzette ifjak kicsit elfogódottan kezdték a meccset, így Joao Simoes révén gyorsan vezetést szerzett Portugália. A gól felrázta a csapatot, egyre bátrabban futballoztak a mieink, s Varga Zétény remekbe szabott góljával hamar egyenlítettek. Nem sokáig tartott az öröm, a 21. percben Gil Martins tanári beadása után Tomé újra előnyhöz juttatta a portugálokat.

A meccset aztán Belvon Attila cseréi fordítottak meg. Az MTK játékosa, Földi Gergő, a 70. percben lépett pályára, majd nem sokkal később első labdaérintéséből büntetőt harcolt ki – az egyik portugál védő ütött bele a a labdába a lövését követően –, a tizenegyest Kern Martin magabiztosan értékesítette. Balogh Zsombor a 80. percben lépett pályára, majd a 83. percben éppen Földi Gergő passza után szerzett vezetést.

A hosszabbítás első percében a portugál cserejátékos, Gonzalo Sousa egyenlített egy súlyos magyar védelmi hiba után, majd egy újabb csere, Bagi Ádám dönthette volna el a meccset, míg a másik oldalon Gonzalo Sousa lőhette volna be a győztes gólt, de a kapufát találta el.

MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 3–3 (1–2)
Balmazújváros, 700néző.Vezette:Frid (izraeli)
MAGYARORSZÁG:Radnóti – Ásványi (Lengyel N., 61), Umathum, Kaczvinszki (Kubicsek, 80.), Kun (Hornyák Cs., (80,) – Balabás (Girsik, 70.), Kern, Galántai (Bagi Á., 61.) – Katona I. (Cserkuti-Németh, 61.), Molnár Cs. (Balogh Zs., 80.), Varga Z. (Földi G., 70).Szövetségi edző:Belvon Attila
PORTUGÁLIA:Ivanov – J. Fonseca, Ribeiro, Martins, Momade (Duarte, 80.) – J. Teixeira (G. Sousa, 63.), Simoes, D. Sousa, Gil Martins – Patrício, Tomé (Moreira 69.).Szövetségi edző:Filipe Ramos
Gólszerző:Varga Z., Kern (11-esből), Balogh Zs., ill. Simoes, Tomé, G. Sousa

A torna másik mérkőzésén: Spanyolország–Hollandia 1–0 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik