Válogatott: „Styles akkor is jól játszik, ha gyengébb napja van”

Vágólapra másolva!
2022.03.16. 16:22
null
Callum Styles a címeres mezben (Fotó: Barnsley FC)
Ahogyan azt megírtuk, Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Callum Stylest is meghívta a keretbe a Szerbia és Észak-Írország elleni márciusi felkészülési mérkőzésekre. A 21 éves játékos és klubja, az angol másodosztályú Barnsley menedzsere, Poya Asbaghi, valamint annak vezérigazgatója, Khaled El-Ahmad a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) YouTube-csatornájának adott interjút.

Callum Styles mindenekelőtt azt mesélte el, milyen családi szálak kötik Magyarországhoz: „Édesanyám ágán a nagymamám volt magyar, de ő sajnos már elhunyt. Magyarországon született, majd Angliába költözött, ahol megismerte a nagypapámat. Most, generációkkal később én térek vissza Magyarországra.”

A 21 éves labdarúgó rendkívül sokoldalú a pályán, Marco Rossi adott esetben több poszton is számolhat vele.

„Nagyon sok tényező befolyásolja, hogy milyen pozícióban segíthetem legjobban a csapatot. Az előző évadban szinte minden poszton játszottam, többségében balhátvédként, amit nagyon élveztem, mert sok meccset nyertünk, és gólokat is szereztem. A mostani idényben jobban tetszett, amikor a jobb oldalon szerepeltem. Nem tudok olyan pozíciót mondani, amelyiket előnyben részesítem, de középpályásként nőttem fel. Ha mindenképpen választanom kellene, akkor a bal, a jobb vagy a középső támadó középpályást mondanám. Talán ez illik legjobban hozzám, de védőt is tudok játszani, mindkét oldalon. Sőt, tízes is voltam ebben az évadban.”

Poya Asbaghi, a Barnsley FC menedzsere is csak dicséri a fiatalt: „Nagyon dinamikus és sokoldalú játékosként jellemezném, csapatunk alapembere. Kapust és belső védőt leszámítva minden poszton játszott már nálunk, nagyon intelligens, és kitűnően alkalmazkodik a taktikához. Erős, kitűnő a bal lába, és a befejezésekben is nagyon jó. Lojális focista, olyan, akire maximálisan számíthatok. Nem emlékszem olyanra, hogy rossz meccse lett volna, még amikor gyengébb napja van, akkor is jól játszik, mivel keményen dolgozik. Sokat fut, párharcokat nyer, jó az üres területekre való befutásban és a gólszerzésben is.”

Callum Styles végül arról beszélt, nagyon várja, hogy pályára lépjen a válogatottban, s Magyarországot képviselje a világ legjobb játékosai ellen.

A MAGYAR KERET A MÁRCIUSI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők:
Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter
(Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Varga Kevin (Young Boys – Svájc)

A MAGYAR VÁLOGATOTT IDEI PROGRAMJA – SZEPTEMBERIG

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24.

19.30: MAGYARORSZÁG–Szerbia (Budapest, Puskás Aréna)
Március 29.
20.45: Észak-Írország–MAGYARORSZÁG (Belfast, Windsor Park)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik