U21: Sokat vártunk erre a győzelemre, de nem ünnepeljük túl – Gera Zoltán

Vágólapra másolva!
2020.11.14. 07:42
Az U21-es Európa-bajnokság előtti utolsó nemzetközi mérkőzésen átszakadt a gát: a felkészülés alatt első győzelmét aratta a magyar korosztályos válogatott. Gera Zoltán csapata 2–0-ra nyert a szintén Eb-résztvevő oroszok ellen Székesfehérváron, a találkozó után a szövetségi edző mellett a második gólt szerző Kiss Tamás értékelt az NSO Tv-nek. 

„Sokat vártunk erre a győzelemre! állapította meg Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője. –Jól játszott a csapatunk egy jó ellenfél ellen, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, teljesítményével. Akik csereként léptek pályára, azok is hozzátettek a meccshez. Csapatként sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban és nagyon kellett már ez a siker, főleg az Eb előtt egy olyan válogatott ellen, amely szintén szerepel a kontinensviadalon. Felszabadultak a játékosok, és mit tagadjam, én is nagyon felszabadultam, hiányzott a siker. De nem ünnepeljük túl, mert tudjuk, hogy nagyon sokat kell még fejlődnünk, hogy az Eb-n felvegyük a versenyt a legjobbakkal.”

Videónkban a magyar csapat második gólját szerző Kiss Tamás is beszél arról, mit jelent számukra ez a rég várt győzelem, illetve elárulja, milyen hatással volt rájuk, hogy a felnőttválogatott sikerrel zárta az Izland elleni Eb-pótselejtezőt. Továbbá szóba kerül az is, hogyan látta Gera Zoltán az oroszok ellen debütáló játékosok teljesíményét, és választ ad arra is, számíthat-e a hazai rendezésű U21-es Eb-n az immár Marco Rossinál is alapembernek számító Szoboszlai Dominikra és Szalai Attilára.

U21-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 2–0 (0
0)
Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó,zárt kapuk mögött. Vezette:Marhefka (szlovák)
Magyarország:Demjén – Szűcs K., Balogh B., Nagy Zs., Gergényi – Csonka A. (Hidi M., 67.), Mezei (Palincsár, 83.), Szendrei – Szabó M. (Kiss T., 57.), Bárány (Zsóri, 67.), Schön (Kiss Ba., 83.).Szövetségi edző:Gera Zoltán
Oroszország:Makszimenko – Sztyepanov (Ribcsinszkij, 63.), Tatajev, Maszlov, Makarov (Bakajev, 63.) – Tyiknyizjan, Glebov, Lomovickij (Ignatov, 63.), Kulikov (Nyenahov, a szünetben), Golubjev – Ignatyev.Szövetségi edző:Mihail Galaktyionov

Gólszerző:Szendrei (52. – 11-esből), Kiss T. (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik