Válogatott: Nagy bennem a düh és a csalódás – Szalai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.27. 00:23
A Belgiumtól elszenvedett négygólos (4–0) nyolcaddöntős vereség után búcsúzott az Eb-től a magyar labdarúgó-válogatott. Király Gábor büszkén, Gera Zoltán reálisan, Szalai Ádám dühösen nyilatkozott a Belgium elleni találkozó lefújását követően.
„A srácok a maximumot kihozták magukból. Az látható volt, hogy ezen a mérkőzésen már nem voltunk annyira frissek, a lábunkban voltak a csoportmeccsek – nyilatkozta Király Gábor a nyolcaddöntőnket közvetítő M4 Sportnak. – Sajnálom, hogy a végén nem voltunk kicsit okosabbak, jobban tarthattuk volna a labdát. Le a kalappal a szurkolók előtt, jó érzés volt itt lenni. Büszke vagyok, hogy itt lehettem a foci nagyszínpadán ennek a csapatnak a tagjaként. Kitűnő csapat, kitűnő szurkolók, egy szenzációs ország, amely mögöttünk állt. Az első válogatott mérkőzésem utáni interjúmat folytassam: köszönjük a türelmet. Minden percét élveztük, és azt gondolom, hogy mindezt az Eb után fogom feldolgozni.”

„Kicsit elfáradtunk erre a mérkőzésre, és sajnos naivan kezdtünk, túlságosan kinyíltunk – értékelt Gera Zoltán. – A kontráikra készültünk, de ezt nem tudtuk megakadályozni. Az első félidőben sokkal jobban játszottak nálunk. Szerencsénk volt, hogy csak egygólos hátránnyal mentünk szünetre. A második játékrészre jobban jöttünk ki, helyzeteink voltak. De amikor az eredmény érdekében kockáztatni kellett, több támadó jött fel és kinyíltunk. Emiatt lett nagy különbségű a vereségünk. Csalódottak vagyunk, de nincs okunk a szégyenkezésre, reálisan kell nézni a helyzetet. Klasszisaik voltak, egyéni extrát nyújtottak. Mi viszont így is várakozáson felül teljesítettünk. Örülök, hogy részese lehettem ennek az Eb-nek, örök emlék lesz. A jövőmről még beszélnem kell a szövetségi kapitánnyal. Bármi megtörténhet, néhány napon belül erre is sor kerülhet.”

„Nehéz szavakat találni –mondta Szalai Ádám. – Nagy bennem a düh és a csalódás, nem nagyon tudok pozitívan állni a történtekhez. Ez a meccs egy kicsit másra emlékeztetett. Persze, volt előtte három fantasztikusan szép meccs, de remélem, hogy holnap már jobban látom ezt a helyzetet, mert ez az utolsó mérkőzés nagyon nem tetszett. A szurkolóink előtt le a kalappal, hatalmas köszönet nekik. A csapat nevében is sajnálom, hogy az utolsó meccs így alakult.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik