Női Eb-selejtező: Jakabfi duplázott, megvertük a horvátokat

Vágólapra másolva!
2016.04.08. 22:28
null
Jakabfi Zsanettet nem tudták megállítani a horvátok (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott Jakabfi Zsanett két góljával 2–0-ra megverte Horvátországot Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A Wolfsburg támadója az első és a második félidő hajrájában is betalált, így a mieink itthon tartották a három pontot.

 

Markó Edina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya betartotta ígéretét, támadó szellemű csapatot küldött pályára. A mieink 4–1–4–1-es felállásban kezdték a találkozót, a védekező középpályások közül Hummel-Smuczer Angéla ezúttal a kispadra szorult, a helyén a főképp a támadásokért felelős Szarvas Alexandra kezdett. A védelem jobb oldalán Mosdóczi Evelin helyett Papp Dóra kapott lehetőséget.

Az első félidőben rengeteg apró és bosszantó hiba jellemezte a mieink játékát, de így is mezőnyfölényben játszottunk. Az első nagy helyzetet ennek ellenére a horvátok dolgozták ki, akik a 24. percben könnyedén megszerezhették volna a vezetést, ha Ivana Rudelic öt méterről jobban céloz. Négy perccel később a magyar válogatott még ennél is nagyobb helyzetet hagyott ki, Jakabfi Zsanett lapos beadása után Zágor Bernadett a kapu torkában nagyon rosszul találta el a labdát, és csúnyán mellé lőtt.

MAROZSÁNÉK KITÖMTÉK A TÖRÖKÖKET

A Marozsán Dzseniferrel felálló német válogatott 6–0-s győzelmet aratott a törökök otthonában. A magyar származású középpályás a 66. percig volt a pályán, lecserélésekor a vendégek 3–0-ra vezettek. A németeknél Isabel Kerschowski három, Alexandra Popp kettő, míg Anja Mittag egy gólt szerzett. A két csapat közti különbségről sokat elárul, hogy a törökök egyszer sem lőttek kapura a mérkőzés során.

A 43. percben aztán megtört a jég, megszerezte a vezetést a nagy akarással, ám addig görcsösen játszó magyar csapat. A jobb oldalon elvégzett kisszöglet után Szarvas adta be magasan a labdát, amit Jakabfi a bal felső sarokba fejelt (1–0).

A horvátok az első félidőben sem jelentettek sok veszélyt Szőcs Réka kapujára, a szünet után azonban még kevesebb lehetőségük akadt, a mieink kézben tartották a meccset. A hőn áhított második gólt azonban sokáig nem sikerült megszerezni, mivel az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, a támadóharmadban pontatlanok voltak a magyar játékosok.

A 86. percben végül sikerült lezárni a találkozót. Zeller Dóra hámozta át magát emberén a jobb oldalon, majd estében Jakabfi elé tálalt, aki hét méterről a kapus lába között kíméletlenül a kapuba lőtt (2–0). A gólt megadták, nem kell megmagyarázni, de a Wolfsburg támadója alighanem jókora lesen tartózkodott, amikor Zeller játékba hozta.

A magyar válogatott teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és önbizalommal telve utazhat Szentpétervárra, az oroszok elleni idegenbeli összecsapásra, amelyre kedden kerül sor.

„Ahhoz, hogy reális esélyünk maradjon a csoport második helyének megszerzésére, az áprilisi meccseken legalább négy pontot kellene begyűjteni" – írtuk a találkozót beharangozó írásunkban.

Nos, ebből három megvan. De a nehezebb feladat most következik.

„Végig éreztem a dinamikát a csapatban. Jókor jött a vezető gólunk, sokat számított, hogy előnyben kezdhettük meg a második félidőt. Sokat tettünk a győzelemért, végig uraltuk a mérkőzést, stabilan játszottunk, és ennek meg is lett az eredménye. Teljesen megérdemelt a győzelmünk. A következő napokban fontos szerepe lesz a regenerációnak, és ha sikerül a maihoz hasonló színvonalon játszanunk Oroszországban, akkor bármi megtörténhet a meccsen” – mondta a találkozó után Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 5. FORDULÓ
Magyarország–Horvátország 2–0
(1–0)
Gyirmót, Alcufer Stadion. V: Zuzana Kovácová (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Papp D., Tálosi, Szabó V., Tóth G. – Csiszár H. – Zeller, Szarvas (Hummel-Smuczer, 63.), Vágó F. (Szuh, 86.), Zágor (Sipos, a szünetben) – Jakabfi. Szövetségi kapitány: Markó Edina
HORVÁTORSZÁG: Bacic – Lojna (Maltasic, 78.), Nevrkla, Balog, Cop (Bojcic, 59.) – Landeka, Baban (Bosnjak, 67.) – Salek, Joscak, Rudelic – Sundov. Szövetségi kapitány: Zvonimir Kolak
Gólszerző: Jakabfi (43., 86.)

A MAGYAR VÁLOGATOTT HÁTRALÉVŐ MECCSEI A SELEJTEZŐSOROZATBAN
Április 12., 17.00: Oroszország–Magyarország
Június 6.: Törökország–Magyarország
Szeptember 20.: Magyarország–Németország

A SELEJTEZŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 5
5
28–0 15
2. MAGYARORSZÁG
5
2
1
2
4–14
7
3. Horvátország 5
2
1
2
8–5 7
4. Oroszország
3
1
1
1
1–2
4
5. Törökország 6
1
5
1–21 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik