Női válogatott: „Az első perctől kezdve győzelemre játszunk”

Vágólapra másolva!
2016.04.08. 07:48
A magyar női labdarúgó-válogatott pénteken Horvátországot fogadja Európa-bajnoki selejtezőn. A Gyirmóton rendezendő mérkőzés előtt Markó Edina, a mieink szövetségi kapitánya elmondta, nagyon erős csapattal találkozunk, de a kitűzött cél elérése érdekében az első perctől kezdve győzelemre játszunk. A magyar együttes négy nappal később, kedden az oroszok vendégeként lép pályára Szentpéterváron.



„Két teljesen különböző mérkőzésre számítok, de fontos, hogy jelenleg elsősorban az első, horvátok elleni összecsapásra koncentráljunk. Pénteken az első pillanattól kezdve a győzelemre játszunk, hiszen a célunk úgy fejezni be a meccset, hogy továbbra is legyen esélyünk a második hely megszerzésére, és önbizalommal telve elutazni Oroszországba” – mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány.

A két válogatott októberi találkozóján a mieink Jakabfi Zsanett tizenegyesével az első félidő végén megszerezték a vezetést, ám a horvátok a második játékrész közepén egyenlítettek. Markó tisztában van vele, hogy a horvátok milyen játékerőt képviselnek, de bizakodva várja a pénteki ütközetet.

„Többször találkoztunk már a horvát csapattal, így nem okoz meglepetést, hogy nagyon erős. Ettől függetlenül támadnunk kell, ha versenyben akarunk maradni. Bízom benne, hogy sikerül dominálnunk és rájuk erőltetni az akaratunkat, ebből megfelelő számú helyzetet kialakítani, és így megszerezzük a győzelmet. A Ciprus-kupa jó visszajelzés volt számunkra, nálunk magasabban jegyzett ellenfelek ellen játszottunk nagyon jó meccseket. A csapat nagyon bizakodó és elszánt, remélem, hogy azt a játékot és csapategységet, amit a torna végén mutattunk, sikerül átmenteni erre a két mérkőzésre is” – emlékezett vissza a szakember a márciusi felkészülési tornára, amelyen a mieink a nyolc együttesből az ötödik helyen végeztek.

A magyar válogatott kedd óta Győrben készül az előtte álló feladatokra, a keret minden tagja egészséges. Ahhoz, hogy reális esélyünk maradjon a csoport második helyének megszerzésére, az áprilisi meccseken legalább négy pontot kellene begyűjteni.

A mieink horvátok elleni mérkőzése pénteken 20.30 órakor kezdődik a gyirmóti Alcufer Stadionban, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. A belépő egységesen 500 forintba kerül, amit klubkártyával vagy futballkártyával a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet online megvásárolni.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (FC Basel – Svájc), Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC), Samu Anna (Ferencváros)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland – Ausztria), Szabó Viktória (1. FC Lübars – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK), Tóth Alexandra (SC Südburgenland – Ausztria), Pinczi Anita (MTK)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Szuh Erika (1. FC Lübars – Németország), Csiszár Henrietta (1. FC Lübars – Németország), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg – Németország), Szarvas Alexandra (FC Basel – Svájc)
Támadók: Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Sipos Lilla (St. Pölten – Ausztria), Vágó Fanni (St. Pölten – Ausztria), Zágor Bernadett (Ferencváros)
Biztonsági tartalék: Németh Júlia (Ferencváros), Rácz Zsófia (MSV Duisburg – Németország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT HÁTRALÉVŐ MECCSEI A SELEJTEZŐSOROZATBAN
Április 8., 20.30:
Magyarország–Horvátország (Tv: M4 Sport)
Április 12., 17.00: Oroszország–Magyarország
Június 6.: Törökország–Magyarország
Szeptember 20.: Magyarország–Németország

A SELEJTEZŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 4
4
22–0 12
2. Horvátország 4
2
1
1 8–3 7
3. Oroszország
3
1
1
1
1–2
4
4. MAGYARORSZÁG
411
2
2–14
4
5. Törökország 5
1
4
1–15 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik