Magyar–horvát: „Olyan nincs, hogy jó játékkal nyerünk?”

Vágólapra másolva!
2016.03.25. 10:41
Szombaton felkészülési mérkőzésen találkozik a magyar és a horvát labdarúgó-válogatott. Mindkét csapat az Európa-bajnokságra készül – vajon mennyire lesz fontos a győzelem?

A Nemzeti Sport rendhagyó módon úgy tette fel a kérdést Priskin Tamásnak, hogy két változat közül választhatott: minek örüljünk jobban, ha szombaton dicséretes csapatjátékkal, vastapsot érdemlő teljesítménnyel rukkol ki a magyar válogatott, de egy szerencsétlen góllal vereséget szenved, vagy nyerünk egy öngóllal, de kilátástalan, a szurkolókat lelombozó futballal?

„Olyan forgatókönyv nem létezik, hogy jó játékkal nyerünk? – kérdezett vissza Priskin Tamás. – Mert akkor mégiscsak azt választanám. De nem akarom kikerülni a kérdést, el kell gondolkodni a válaszon. Az biztos, hogy az eredmény mindig nagyon fontos, hiszen mindenki győzni akar, veszíteni sohasem jó. Ám most az a célunk, hogy úgy játsszunk, ahogy a szövetségi kapitány elképzeli, az általa kitalált taktika sikeresen működjék. Fontos, hogy a lehető legjobban valósítsuk meg azt, amit Bernd Storck és a szakmai stáb eltervez erre a mérkőzésre. Már elhangzott, hogy a szombati összecsapás nem barátságos meccs lesz, hanem felkészülési találkozó – a két jelző közötti különbségen van a hangsúly. Tudjuk, mire készülünk, de szeretnénk szombaton is a lehető legjobban játszani.”

A Magyarország–Horvátország felkészülési mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

PRISKIN TAMÁS MÁSRÓL IS BESZÉLT A NEMZETI SPORTNAK – A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ A PÉNTEKI SZÁMBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik