Északír–magyar: „Nem eshetünk a magyaroknak”

Vágólapra másolva!
2015.09.06. 15:41
null
Michael O'Neill, az északírek szövetségi kapitánya (Fotó: Action Images)
Michael O'Neill, az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bizakodással várja a Magyarország elleni hétfői Eb-selejtezőt. A vasárnap délutáni belfasti sajtótájékoztatón a szakember hangsúlyozta: a sorsuk a kezükben van, nincs miért idegeskedniük.

 

„Magabiztosak vagyunk, jó eredményeket értünk el. Megvertük Magyarországot Budapesten, de persze most más csapat vár ránk. Kemény meccsre számítunk, Magyarország nem kapott gólt a legutóbbi öt találkozóján. De bízunk benne, hogy nyerünk hétfőn” – kezdte mondandóját Michael O'Neill, az északírek szövetségi kapitánya.

„NAGYON NEHÉZ DOLGUNK LESZ”
„Nagyon várjuk a holnapi találkozót – támasztotta alá O'Neill szavait Steven Davis csapatkapitány. – Nagyszerű dolog, hogy a kijutásért játszhatunk, de nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen Magyarország is a továbbjutásért küzd.”

Mint ismert, a két válogatott a selejtező első fordulójában csapott össze tavaly szeptemberben az Üllői úton, és bár a mieink szerezték meg a vezetést, az északírek a végjátékban szerzett két góllal fordítottak, és nyertek 2–1-re. Pintér Attila akkori magyar szövetségi kapitánynak az állásába került a vereség.

„Nem játszhatunk döntetlenre, ahogyan Románia ellen sem tettük – folytatta Michael O'Neill. – A három pontért szállunk harcba. A sorsunk a kezünkben van, nem hiszem, hogy idegesnek kellene lennünk. Bízunk magunkban, a csoport élén állunk.”

Ha hétfőn is nyer az északír válogatott, biztosan ott lesz a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon – a kapitány szerint az eddigi szerepléssel túlteljesítették a tervet.

„Mondhatnám, hogy nem lepett meg minket, hogy idáig jutottunk, de nem lenne teljesen igaz. A célunk az első háromba kerülés volt, de most nagy esély nyílt előttünk, hogy megnyerjük a csoportot. A célunk most már az, hogy az első két hely valamelyikén kijussunk az Eb-re. Nem hiszem, hogy nagy szerencsénk lett volna a meccseken.”

Az északírek pénteken 3–1-re nyertek Feröeren, és a budapesti magyar–román 0–0-jának is köszönhetően ismét az F-csoport első helyére ugrottak.

„Nem figyeltük pénteken a másik két párharc eredményét, csak a saját meccsünkkel foglalkoztunk. Persze örültünk, hogy így alakultak az eredmények, de nagyon fontos volt, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk” – mondta O'Neill.

Michael O'Neill kitért arra, hogy neki és a játékosoknak egyénileg is hatalmas siker lenne a továbbjutás kivívása, úgyhogy a motivációval nincs gond – ahogyan a sorozat korábbi szakaszában sem volt.

„Nyugodtnak kell maradnunk, nem eshetünk neki a magyaroknak. Figyelnünk kell, hogy ne hozzunk rossz döntéseket. Pénteken sikerült ezt megvalósítanunk, kivártuk a megfelelő pillanatot, éretten játszott a csapat. Fegyelmezettnek és érettnek kell lennünk holnap is – mondta, a felállásra vonatkozó kérdést viccesen így elütve: – A három kapusomból egy játszik majd.”

A kapitány elismeréssel szólt a szurkolókról, akik „akkor is fantasztikusak voltak, amikor nem ment jól a csapatnak”. Nagy pluszt jelent a játékosoknak és neki is, hogy az emberek hisznek bennük.

„Nagyszerű élmény lenne a franciaországi torna, és már nem vagyunk messze tőle, hogy odaérjünk. A szurkolók segítségével sikerülhet” – zárta Michael O'Neill a sajtótájékoztatót.

Nagyon pozitív hangulatú beszélgetés zajlott az újságírók és a szövetségi kapitány között, de nem is meglepő O'Neill jókedve, hiszen a csoport élén áll csapata. A sajtótájékoztató hangulata egyébként Dárdai Pál sajtóeseményeit idézte, az északír kapitány hasonlóan viccelődött az újságírókkal, mint a mi exkapitányunk az utóbbi hónapokban a hazai összetartások alatt.

Magyar idő szerint 18.30-kor kezdődik Bernd Storck sajtótájékoztatója, amelyről szintén élőben beszámolunk.

EB 2016
AZ F-CSOPORT HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45
(Tv: M4)
Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45 (Tv: Sport2)

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Az F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 7
5
1 1 11– 5 +6 16
2. Románia 7 4 3 7– 1 +6 15
3. MAGYARORSZÁG 7 3 3 1 5– 3 +2 12
4. Finnország 7 2 1 4 6– 8 –2 7
5. Feröer 7 2 5 5–11 –6 6
6. Görögország 7 2 5 2– 8 –6 2

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK

2014. szeptember 7.:
Magyarország–Észak-Írország 1–2
(Priskin 75., ill. McGinn 81., Vanczák 88. – öngól)
Feröer–Finnország 1–3 (Holst 41., ill. Riski 53., 78., R. Eremenko 82.)
Görögország–Románia 0–1 (Marica 10. – 11-esből)

Október 11.:
Románia–Magyarország 1–1
(Rusescu 45., ill. Dzsudzsák 82.)
Finnország–Görögország 1–1 (Hurme 55., ill. Karelisz 24.)
Észak-Írország–Feröer 2–0 (McAuley 6., K. Lafferty 21.)

Október 14.:

Feröer–Magyarország 0–1 (Szalai 21.)
Finnország–Románia 0–2 (Stancu 54., 83.)
Görögország–Észak-Írország 0–2 (Ward 9., K. Lafferty 51.)

November 14.:
Magyarország–Finnország 1–0
(Gera 84.)
Görögország–Feröer 0–1 (Edmundsson 61.)
Románia–Észak-Írország 2–0 (Papp 74., 79.)

2015. március 29.:
Magyarország–Görögország 0–0

Észak-Írország–Finnország 2–1 (K. Lafferty 33., 38., ill. Sadik 92.)
Románia–Feröer 1–0 (Keserü 21.)

Június 13.:
Finnország–Magyarország 0–1
(Stieber 82.)
Feröer–Görögország 2–1 (Hansson 32., B. Olsen 70., ill. Papasztathopulosz 84.)
Észak-Írország–Románia 0–0

Szeptember 4.:
Magyarország–Románia 0–0

Görögország–Finnország 0–1 (Pohjanpalo 75.)
Feröer–Észak-Írország 1–3 (Edmundsson 36., ill. McAuley 12., 71., K. Lafferty 75.)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Király Gábor (Haladás), Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros)
Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Botka Endre (Budapest Honvéd), Vanczák Vilmos (Sion – Svájc), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Leandro (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Haladás)
Középpályások:
Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Ferencváros), Bódi Ádám (DVSC-Teva), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország)
Támadók:
Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok)

AZ ÉSZAKÍR KERET FERÖER ÉS MAGYARORSZÁG ELLEN
Kapusok:
Roy Carroll (Notts County), Alan Mannus (St. Johnstone), Michael McGovern (Hamilton Academical)
Védők: Chris Baird (Derby County), Craig Cathcart (Watford), Jonny Evans (West Bromwich Albion), Shane Ferguson (Millwall), Lee Hodson (MK Dons), Aaron Hughes (Melbourne City), Gareth McAuley (West Bromwich Albion), Conor McLaughlin (Fleetwood Town), Paddy McNair (Manchester United)
Középpályások: Chris Brunt (West Bromwich Albion), Stuart Dallas (Leeds United), Steven Davis (Southampton), Corry Evans (Blackburn Rovers), Patrick McCourt (Luton), Oliver Norwood (Reading) Támadók: Liam Boyce (Ross County), Will Grigg (Wigan), Kyle Lafferty (Norwich), Caolan Lavery (Sheffield Wednesday), Josh Magennis (Kilmarnock), Niall McGinn (Aberdeen), Billy Mckay (Dundee United), Jamie Ward (Nottingham Forest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik