Stieber jött, nem a dráma: nyertünk Finnországban!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.13. 17:48
null
Juhász és a magyar válogatott remekül teljesített (Fotók: Korponai Tamás)
A magyar labdarúgó-válogatott Finnországban lépett pályára a 2016-os Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjának 6. fordulójában, és a mieink Stieber Zoltán második félidei bombagóljával elhozták a roppant fontos három pontot Helsinkiből.

Dárdai Pál a találkozó előtt azt ígérte, hogy az első tíz percben nem esünk neki a finneknek. Ennek ellenére a magyar válogatott már a találkozó korai szakaszában megszerezhette volna a vezetést. Jó védekezés, kulturált támadásvezetés jellemezte csapatunkat – ráadásul volt egy másfél percünk, ami alatt több gólt is szerezhettünk volna.

Előbb Szalai Ádám okos fejesét védte Lukas Hradecky, majd Roman Eremenko kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a tizenegyes elmaradt. Kádár Tamás és Stieber Zoltán közeli lövését pedig blokkolták a finnek. Óriási lehetőségek voltak, de ki is maradtak.

Az első percek után sem esett vissza a magyar csapat játéka, egyértelműen irányítottuk a találkozót. A finneken látszott, hogy túl sok reményt már nem fűznek az Európa-bajnoki selejtezőkhöz, elég tanácstalanul mozogtak a pályán. Persze a labdarúgásban bármi megtörténhetett volna – például, ha Përparim Hetemaj pontosan passzolt volna tíz méterre lévő csapattársához a 23. percben.

Dzsudzsák többször is elment lendületből a bal szélen
Dzsudzsák többször is elment lendületből a bal szélen

Apró megingásoktól eltekintve a védelmünk jól működött, Szalai elöl jól tartotta meg a labdákat, Dzsudzsák és Stieber rendre felért az akciókhoz a széleken, Tőzsér Dániel pedig tanári labdákat adott. Az első félidőben talán Gera Zoltán és Priskin Tamás megmozdulásai nem sikerültek úgy, ahogy szerették/szerettük volna.

A második játékrészben aztán a Ferencváros játékosa óriási becsúszással mentett Hetemaj elöl utolsó emberként. Sajnos ekkor már szükség volt a kimagasló védőmunkára mindenki részéről, a finnek ugyanis teljesen más szellemben futballoztak, mint az első félidőben. Mixu Paatelainen szövetségi kapitány a szünetben feltüzelhette övéit, az első húsz perc ugyanis a finneké volt a második félidőben – ez egy Eremenko-lövésben és hatalmas Király Gábor-védésben csúcsosodott ki a 65. percben.

A második játékrészben már Németh Krisztián volt a pályán a halovány Priskin helyett. A Sporting Kansas City csatára sokkal agilisabb volt, de a második játékrész addigi legnagyobb helyzetét nem ő, hanem Dzsudzsák készítette elő. A (még) Dinamo Moszkva légiósa a 70. percben viharzott el a bal szélen, de a középre adása után Szalai hét méterről a kapusba fejelte a labdát.

Németh Krisztián jól lépett be a mérkőzésbe
Németh Krisztián jól lépett be a mérkőzésbe

Aztán egy váratlan Stieber-góllal megszereztük a vezetést! A finn védők által felfejelt labdára érkezett a Hamburg légiósa, és dropból, a rosszabbik lábával akkora gólt ragasztott a bal felsőbe, hogy a finn kapus mozdulni sem tudott.

A hajrában már nem adtunk esélyt a finneknek, s kulcsfontossági győzelmet arattunk, úgy, hogy 405 perce nem kaptunk gólt a selejtezőkben.

STIEBER ZOLTÁN ÉS FIOLA ATTILA NYILATKOZOTT AZ NSO TV-NEK A HAZAÉRKEZÉS UTÁN

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

EB-SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Finnország–Magyarország 0–1 (Stieber 82.)
Feröer–Görögország 2–1

Észak-Írország–Románia 0–0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 6 4 2 7–1 +6 14
2. Észak-Írország 6 4 1 1 8–4 +4 13
3. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 5–3 +2 11
4. Feröer 6 2 4 4–8 –4 6
5. Finnország 6 1 1 4 5–8 –3 4
6. Görögország 6 2 4 2–7 –5 2


A SELEJTEZŐCSOPORT TELJES PROGRAMJA IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

Stieber góljának köszönhetően a válogatott játékosai önfeledt ünneplésbe kezdhettek
Stieber góljának köszönhetően a válogatott játékosai önfeledt ünneplésbe kezdhettek
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik