Északír-magyar: „az álmok megmentője”; „a talizmán” – Laffertyt ünneplik

Vágólapra másolva!
2015.09.08. 11:49
A brit sajtó az Észak-Írország–Magyarország (1–1) Eb-selejtező után kivétel nélkül a hazaiak egyenlítő gólját szerző csatárt, Kyle Laffertyt ünnepli.

A rajongók el vannak ragadtatva. A kései Lafferty-show után megvalósulhat egy álom – fogalmaz főcímében a Belfast Telegraph. A lap kiemeli, hogy bár „csak” tízezren voltak a meccsen, a szurkolók olyan hangulatot teremtettek, mintha harmincezren lettek volna a stadionban. Azt sem felejtik el megemlíteni, hogy a hős Lafferty a következő fordulóban nem játszhat a görögök ellen eltiltás miatt. Belfast Telegraph. A lap kiemeli, hogy bár „csak” tízezren voltak a meccsen, a szurkolók olyan hangulatot teremtettek, mintha harmincezren lettek volna a stadionban. Azt sem felejtik el megemlíteni, hogy a hős Lafferty a következő fordulóban nem játszhat a görögök ellen eltiltás miatt.

Kyle Lafferty mentette döntetlenre a magyarok elleni meccset a tíz emberrel játszó Észak-Írországnak – hirdeti a The Guardian főcíme. A cikkben Michael O'Neill szövetségi kapitány elmondja, Lafferty Észak-Írország szerencsét hozó talizmánja.

A tíz emberrel játszó Észak-Írország Kyle Lafferty góljával tovább szőheti Eb-álmait, amelyek nagyon is reálisnak tűnnek – írja a norwich-i pinkun.com. Mint ismert, Lafferty az angol Norwich játékosa, ezért nem meglepő, hogy a helyi lap is őt emeli ki.

A lapok bővebben is idézik a szövetségi kapitányt, aki Laffertyvel kapcsolatban megjegyezte, hogy le akarták cserélni, mert korábbi sérülése miatt még nincs megfelelő erőben, és nagyon elfáradt a meccs végére.

A szakember Chris Baird egyszerre kapott két sárga lapja, illetve kiállítása kapcsán annyit jegyzett meg – ilyet még nem látott (Mint ismert, egyszerre két szabálytalanságot büntetett Cüneyt Cakir játékvezető, mert a kettő között nem állt meg a játék).

A magyar futballal Angliában tudósítóként foglalkozó Tomasz Mortimer a mérkőzés után azt állította, Lafferty elkérte Dzsudzsák Balázs mezét, ám a Bursasport szélsője nemet mondott, és egy drukkernek adta a dresszét.


AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12– 6 +6 17
2. Románia 8 4 4 7– 1 +6 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6– 4 +2 13
4. Finnország 8 3 1 4 7– 8 –1 10
5. Feröer 8 2 6 5–12 –7 6
6. Görögország 8 3 5 2– 8 –6 3

A TOVÁBBI PROGRAM

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45

Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik