Román-magyar: Keserü Diego Costa előtt, hová lett Nikolics?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 09:54
null
Keserü előtt csak CR és Tévez – vagy mégsem? (Fotó: Reuters)
A sport.ro felmérése alapján Claudiu Keserü, a román labdarúgó-válogatott és a Steaua Bucuresti csatára Európa harmadik „legfontosabb” játékosa.

A román oldalánál azt számolták ki, hogy a házi gólkirályok a csapat találatainak hány százalékát szerezték. Az így létrejött sorrend alapján Cristiano Ronaldo az első, a portugál klasszis a Real Madrid góljainak 52 százalékát vállalta magára.

A sorrendben a Juventus argentin csatára, Carlos Tévez a második, a virtuális dobogó harmadik fokára pedig a Steaua román támadója, Claudiu Keserü állhatott fel, aki a román élvonal 2014–2015-ös szezonjában már 10 találatnál jár.

Nagy valószínűséggel a sport.ro munkatársai nem bújták át az európai góllövőlistát, a táblázatukból ugyanis kimaradt Nikolics Nemanja, aki 12 találatával a Videoton góljainak 44 százalékát tudhatja magáénak, és így Keserüt is megelőzi.

További érdekesség, hogy a román újságírók Grégory Tadét is lefelejtették a listáról. A CFR francia középpályása már kilenc gólnál jár a román élvonalban, ezzel pedig csapata találatainak pontosan a felét szerezte.

A sport.ro felmérése alapján Európa „legfontosabb” csatárai:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 52%
2. Carlos Tévez (Juventus) – 46%
3. Claudiu Keserü (Steaua) – 43%
4. Diego Costa (Chelsea) – 42%
5. André-Pierre Gignac (Marseille) – 39%
6. Anderson Talisca (Benfica) – 31%

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik