Kétszer is vezettünk a dánok ellen, szép gólok után a vége iksz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 19:00
null
Dzsudzsák szerezte a Nagyerdei Stadion első válogatott gólját (Fotó: Szabó Miklós)
Az első válogatott mérkőzést rendezték meg az új debreceni Nagyerdei Stadionban: Magyarország Dánia csapatát fogadta, Pintér Attila másodszor ült a nemzeti csapat kispadján. Hat újoncot avattunk a találkozón, amelyen hiába szereztük meg kétszer is a vezetést Dzsudzsák Balázs, majd a csereként beálló Varga Roland révén, a dánok mindkétszer egyenlíteni tudtak, a vége így 2–2-es döntetlen lett.

A magyar válogatott sosem látott összeállításban kezdett, a védelem teljesen új felállásban, három újonccal – Gulácsi Péter, Lang Ádám és Korhut Mihály – vágott neki a meccsnek. A finnek elleni válogatott mérkőzéshez hasonlóan nem volt klasszikus center, Rudolf Gergely személyében mozgékony ék szerepelt a kezdőben.

Pintér Attila jobbára elégedett lehetett 
az első félidővel (Fotó: Mirkó István)
Pintér Attila jobbára elégedett lehetett az első félidővel (Fotó: Mirkó István)

Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya szintén újoncot avatott: a dán védelemben először kapott helyet Jakob Ahlmann, az AaB játékosa.

A kezdésre szépen megtelt a Nagyerdei Stadion, amely így válogatott meccsen is „debütált”. Az első percekben a dánok birtokolták többet a labdát, míg a mienk egy veszélyes Dzsudzsák-beadással és egy távoli lövéssel jelentkeztek. Gulácsi többször is jól avatkozott játékba, amikor pedig kellett – például a 13. percben Kasper Kusk lövésénél – biztosan hárított.

A meccs első negyedéhez érve felgyorsultak az események, előbb az északiak kerültek nagy helyzetbe egy gyors bedobás után, Martin Braithwaite futotta le a magyar védőket, de ahelyett, hogy a balján üresen érkező társához passzolt volna, megpróbálta átemelni a kapujából kifutó Gulácsit, de elmérte magát. A túloldalon Dzsudzsák Balázs viszont nem hibázott, és a 25. percben Tőzsér passzával kilépve szépen ellőtte a jobb alsóba a labdát Andersen mellett. 1–0

A vezető gól után lendületbe jött a magyar válogatott, és már többször is eljutott a dán kapuig, bár a 35. percben meleg perceket élt át. Braithwaite megverte Langot a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, csakhogy a Győri ETO hátvédje nem hagyta magát, és becsúszva mentett. Ugyan többször is kialakult veszélyes szituáció a kapunk előtt, a szünetre azonban egygólos vezetéssel mehettünk.

A szünetben Pintér három, Olsen négy helyen változtatott az összeállításon. Gulácsinak rögtön mentenie kellett Braithwaite elöl, majd az ismétlés Liptákról vágódott le. A védő a dán kapu előtt is feltűnt, fejesénél Andersen védett a kapufánál. Nem volt megállás, kapuskirúgás után Eriksen lőtt kapufát, Gulácsi jól zárta a szöget.

A dánok nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, és az 56. percben meg is lett az eredménye. A nem sokkal korábban kapufát elérő Eriksen szép támadás végén Braithwaite lekészített labdájából talált be. 1–1

Hiába szereztük meg kétszer is a vezetést a dánok ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Hiába szereztük meg kétszer is a vezetést a dánok ellen (Fotó: Szabó Miklós)
HAT ÚJONCOT AVATTUNK

Gulácsi Péter, Lang Ádám, Korhut Mihály, Varga Roland, Kalmár Zsolt és Szabó János is első felnőttválogatott meccsét játszotta.

Michael Krohn-Dehli egy percen belül kétszer is betalálhatott volna, de előbb Gulácsi védett, majd a Celta Vigo támadója kisodródva csak az oldalhálót találta el. Közben Pintér kényszerűségből kettőt is cserélt a védelemben, Liptákot Juhász Roland, Korhutot a szintén újonc Szabó János váltotta.

A 69. percben nagyszerű góllal vettük vissza a vezetést, Dzsudzsák futtatta a bal oldalon feltűnő Komant, a beadást Varga Roland előre vetődve fejelte a jobb felsőbe (2–1). Sokáig sajnos nem örülhettünk, Schöne ugyanis nem sokkal később egalizált. 2–2

A meccs utolsó szakasza inkább a dánokról szólt, mentek a győztes gólért, Schöne a lécet is eltalálta, míg Rasmussen csak kevéssel maradt le egy beadásról. Újabb gól nem esett, mert a szerencse mellénk állt – Pintér Attila második meccse döntetlennel ért véget.

JUHÁSZ ROLAND, VARGA JÓZSEF ÉS KALMÁR ZSOLT ÉRTÉKELÉSE

DZSUDZSÁK BALÁZS, GULÁCSI PÉTER ÉS LANG ÁDÁM ÉRTÉKELÉSE

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–DÁNIA
22szöveges tudósítás ITT!
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20 000
néző
Magyarország: Gulácsi – Varga J., Lipták (Juhász, 57.), Lang, Korhut (Szabó J., 57.) – Pátkai (Kalmár, a szünetben), Tőzsér – Gyurcsó (Koman, a szünetben), Szakály P. (Varga R., a szünetben), Dzsudzsák – Rudolf (Nikolics, 67.)
Dánia:
Andersen – Ahlmann, Agger, Kjaer (Würtz, a szünetben), L. Jacobsen – Kvist (Schöne, a szünetben) – Kusk (Rasmussen, a szünetben), Krohn-Dehli (Kahlenberg, 79.), J. Poulsen (Bjelland, a szünetben), C. Eriksen – Braithwaite
G:
Dzsudzsák (25.), Varga R. (69.), ill. C. Eriksen (56.), Schöne (72.)

Varga Roland remek fejes gólja (Fotó: Mirkó István)
Varga Roland remek fejes gólja (Fotó: Mirkó István)
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA, 2014–2015
2014
március 5.
Magyarország–Finnország (Győr)1–2
G: Rudolf
május 22.
Magyarország–Dánia (Debrecen)2–2
G: Dzsudzsák, Varga R.
június 4 .
Magyarország–Albánia (Bp., Puskás-stadion)
felkészülési
június 7.Magyarország–Kazahsztán (Bp., Puskás-stadion)felkészülési
szeptember 7.Magyarország–Észak-Írország Eb-selejtező
október 11.Románia–Magyarország
Eb-selejtező
október 14. Feröer–Magyarország
Eb-selejtező
november 14.Magyarország–Finnország Eb-selejtező
2015
március 29.Magyarország–Görögország
Eb-selejtező
június 13.Finnország–Magyarország
Eb-selejtező
szeptember 4.
Magyarország–Románia
Eb-selejtező
szeptember 7.
Észak-Írország–Magyarország
Eb-selejtező
október 8.Magyarország–Feröer
Eb-selejtező
október 11.Görögország–Magyarország
Eb-selejtező
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik