U21: Örülök, hogy fáradtabbak a játékosok - Róth A.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 10:58
null
Róth Antal dolgát nem nehezítik sérülések, minden játékosa harcra kész az albánok elleni meccs előtt (Fotó: Róth Antal – NS archív)
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott ma délután az Albánia elleni idegenbeli mérkőzéssel megkezdi a szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Róth Antal szövetségi edző örül, hogy a megszokottnál fáradtabbak a játékosai, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan meghatározó futballisták a klubcsapatukban.

„Csupa jó hírrel szolgálhatok – fogalmazott a csütörtöki csendes pihenő idején Róth Antal, az U21-es válogatott szövetségi edzője. – Érezni lehet a srácokon, amikor a hét elején találkoztunk Telkiben, hogy hosszú, kemény szezon áll mögöttünk, de úgy vélem, jól sikerült a frissítés, szellemileg és fizikailag egyaránt. Azért egy kicsit örülök, hogy a szokásosnál fáradtabbak a játékosok, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan meghatározó futballisták a csapatukban – elég Jova Levente, Baráth Botond, Szolnoki Roland, Radó András, Kovács István vagy Ugrai Roland nevét említenem. Fontos a három pont megszerzése, de nem lesz könnyű dolgunk – a támadószekciójukban akadnak ügyes, jó játékosok. Magas játékosokból áll az albán csapat, a szöglet- és szabadrúgásaik nagyon veszélyesek.”

A csoportban még Spanyolország, Ausztria és Bosznia-Hercegovina szerepel – a magyar együttesnek csakis akkor van esélye a döntőbe kerülni, ha megnyeri a csoportját vagy a négy legjobb második helyezett egyike lesz (tíz csoportban zajlanak a küzdelmek).

Az Albánia–Magyarország U21-es Eb-selejtező 17.30-kor kezdődik Durrësben. A magyar válogatott ezt követő fellépésére egyébként szeptember 9-ig várni kell, amikor a bosnyák nemzeti csapatot fogadja Róth Antal együttese.

AZ U21-ES MAGYAR VÁLOGATOTT VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA:
Jova – Baráth, Otigba, Jagodics M., Szolnoki – Bese, Adorján, Windecker, Radó – Kovács I., Ugrai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik